We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 30 april 2015

Belgium Radio Klara Jeroen Brouwers 75 - Orson Welles 100‏

Jeroen Brouwers 75

Jeroen Brouwers wordt vandaag 75 - van harte gefelicteerd, mijnheer Brouwers - en maakt met zijn met zijn jongste roman Het Hout kans op de Gouden Boekenuil. Christophe Vekeman ging de schrijver thuis opzoeken voor een gesprek.

Pompidou, donderdag 30 april om 17 uur lees meer

Vaarwel vrije pers?

Persmensen maken zich zorgen over hun vrijheid. Niet alleen omdat steeds meer regimes censureren, maar ook omdat door de vrije handel en door de weinig transparante concentraties in het mediabedrijvenlandschap de persvrijheid in nauwe schoentjes komt. Naar aanleing van de Werelddag van de Persvrijheidpraat Werner Trio met Ides Debruyne en Annabell Van den Berghe. Ides Debruyne is manager van journalismfund.eu, en in 2013 winnaar van de 'Prize for the Freedom and Future of Media. Annabell Van den Berghe is freelance journaliste in het onvrije en gevaarlijke Midden-Oosten. 

Trio, zaterdag 2 mei om 12 uur lees meer

Berg en Dal met A.L. Snijders

A.L. Snijders - pseudoniem voor Peter Müller - maakte furore als schrijver van columns (onder andere bij Het Parool) en staat nu bekend als een van de grootste schrijvers van het zeer korte verhaal, kortweg zkv genoemd. In 2010 won hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre. Hij groeide op in Amsterdam maar woont al heel lang in de landelijke Achterhoek.

Berg en Dal, zondag 3 mei om 10 uur lees meer

Klara Live rechtstreeks vanuit Bozar

Maandag staat bij Klara Live Sergei Prokofiev in het brandpunt van de belangstelling, met een uitvoering van zijn tweede symfonie en zijn tweede pianoconcerto. Deze moeilijke, maar visionaire partituur is een kolfje naar de hand van Severin Von Eckardstein, bekend van zijn eerste plaats in de Koningin Elisabethwedstrijd 2003. Het Brussels Philharmonic staat onder leiding vanNicholas Collon . Eveneens op het programma: Amérique van Edgar Varèse.

Klara Live, maandag 4 mei om 20 uur lees meer

Late Night Special met Anne Teresa De Keersmaeker

Naar aanleiding van de tentoonstelling Work/Travail/Arbeid van Anne Teresa De Keersmaeker in WIELS herhaalt Klara volgende week de eerder uitgezonden vijfdelige reeks Late Night Special, rond de muzikale invloeden en voorkeuren van de choreografe. 

Late Night Special, van maandag 4 tot vrijdag 8 mei, telkens om 22 uur lees meer

Een vol uur Orson Welles

George Orson Welles was een Amerikaanse acteur, regisseur en scenarioschrijver die honderd jaar geleden werd geboren. Welles werd in 1938 wereldberoemd door een radio-uitzending van The War of the Worlds. Tegenwoordig is hij het best bekend als regisseur van de klassieker Citizen Kane. Samen met Tom PaulusHarry Kümel en Patrick Duynslaegher schetstKurt Van Eeghem volgende dinsdag een portret van deze markante figuur. 

Pompidou, dinsdag 5 mei om 17 uur lees meer

Chantal Pattyn op de 56ste Biënnale van Venetië

Onder de titel All the World’s Futures start volgende woensdag 6 mei in Venetië de 56ste kunstbiënnale. Curator is de Amerikaanse dichter, kunsthistoricus en conservator van Nigeriaanse afkomst, Okwui Enwezor. De tentoonstelling gaat voor het publiek open op zaterdag 9 mei en loopt tot zondag 22 november.Chantal Pattyn is erbij vanaf het eerste moment en brengt verslag uit in Espresso. Maandag 11 mei is Pompidou integraal gewijd aan de biënnale. 

Espresso, elke werkdag van 6 tot 9 uur 
Pompidou, maandag 11 mei, om 17 uur
 lees meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten