We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zondag 26 november 2017

De grootste waarschuwing ooit voor de mensheid

Beste vrienden,

Als we de vervuiling geen halt toeroepen, is onze planeet onherroepelijk verloren. Dat is het SOS-bericht dat 15.000 wetenschappers onlangs de wereld instuurden.

Het is angstaanjagend: de snelheid waarmee soorten uitsterven ligt 1.000 keer hoger dan het natuurlijke tempo. Maar liefst 90% van het Groot Barrièrerif is dood of aan het afsterven. En er zit zoveel plastic in de oceanen dat vissen eraan verslaafd raken!

Maar wetenschappers hebben ook iets anders ontdekt -- en dit zou ons kunnen redden. Als we 50% van de aarde beschermen tegen gebruik door mensen, kan ons ecosysteem zich stabiliseren en regenereren en kan het leven op aarde zich herstellen.

Onze overheden hebben al beloofd dat ze een kwart van de aarde zullen beschermen, dus we weten dat het kan. Maar wij zijn de enige wereldwijde beweging die zich inzet voor dit 50%-plan!

Het ligt in onze handen.

Als 50.000 van ons wekelijks de prijs van een kopje koffie of meer doneren, kunnen we het voorstel beroemd maken, de vervuilers en stropers overbluffen en ervoor zorgen dat onze leiders hierover een akkoord sluiten op de wereldtop over biodiversiteit.

Doneer nu -- laten we dit herstelplan voor de aarde tot leven brengen:
We zijn complexe ecosystemen aan het verwoesten. We stormen keihard af op kantelpunten -- het broze evenwicht van leven op aarde zou in elkaar kunnen storten en de aarde zou onbewoonbaar kunnen worden. Als we 50% van de planeet beschermen, kan de magische kracht van de natuur haar werk doen -- maar bijna niemand is op de hoogte van de ernst van deze crisis of van dit inspirerende 50%-voorstel.

Tal van milieudeskundigen zijn het erover eens dat onze planeet dit nodig heeft. Op de wereldtop over biodiversiteit in 2020 zou het opgenomen kunnen worden als wereldwijde doelstelling.

Maar dat zal niet gebeuren zonder ons.

Avaaz werk in en tussen landen en heeft de ambitie om dit gigantische idee te steunen. Toen we onze campagne voor 100% schone energie lanceerden, zeiden veel mensen dat we niet realistisch waren. Maar twee jaar later was elke overheid ter wereld het met ons eens.

Ook nu hebben we twee jaar om overheden te overtuigen. Doneer elke week een klein bedrag om dit mogelijk te maken:
Onze beweging heeft niet heel veel geld, maar steeds opnieuw lukt het ons om met kleine donaties het gezond verstand van wetenschappers te vertalen in campagnes waar politici naar luisteren. Laten we vandaag allemaal een kleine bijdrage doen en ervoor zorgen dat dit een game-changer wordt -- onze planeet is het waard.

Met hoop en vastberadenheid,

Danny, Alice, Allison, Marigona, Ricken, Iain en de rest van het Avaaz-team

Meer informatie:

15.000 wetenschappers uit 184 landen waarschuwen voor "catastrofaal lot van de wereld" (De Morgen)
https://www.demorgen.be/wetenschap/15-000-wetenschappers-uit-184-landen-waarschuwen-voor-catastrofaal-lot-van-de-wereld-bf32f7e9/

15.000 wetenschappers waarschuwen de mensheid opnieuw: stop met het vernietigen van de aarde! (Scientias)
https://www.scientias.nl/15-000-wetenschappers-waarschuwen-mensheid-opnieuw-stop-vernietigen-aarde/

In het Engels:

More than 15,000 scientists from 184 countries issue 'warning to humanity' (CBC)
http://www.cbc.ca/news/technology/15000-scientists-warning-to-humanity-1.4395767

Could we set aside half the Earth for nature? (The Guardian)
https://www.theguardian.com/environment/radical-conservation/2016/jun/15/could-we-set-aside-half-the-earth-for-nature

Sixth mass extinction? Two-thirds of wildlife may be gone by 2020: WWF (CNN)
http://www.cnn.com/2016/10/26/world/wild-animals-disappear-report-wwf/index.html

How many species are we losing? (WWF)
http://wwf.panda.org/about_our_earth/biodiversity/biodiversity/




Avaaz is een internationaal campagnenetwerk van 44 miljoen mensen en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten