We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 9 februari 2018

Mag ik ff vangen?


Beste vrienden,

Op 3 maart aanstaande is het precies 250 jaar geleden dat Nicola Porpora stierf. Dit is de aanleiding voor een prachtig nieuw project van countertenor Max Emanuel Cencic: Germanico in Germania. Cécile Huijnen maakt zich in Snapshot Klassiek zorgen om de boterham van de musicus. En trek jij je carnavalskostuum aan dit weekeind? We hebben een mooie klassieke playlist gemaakt als tegenwicht voor de populaire carnavalskrakers. Luister naar de Perzische Vuurdans van cellist Kian Soltani of leer de Mondscheinsonate spelen aan de hand van YouTube-tutorials.
Dit en meer deze week bij Classics To Go.

Het Classics To Go team
Album van de week Germanico in Germania
Zangleraar Nicola Porpora legde in de achttiende eeuw het fundament voor het Italiaanse belcanto. Hij bracht de legendarische castraten Farinelli en Caffarelli voort. Hij onderwees de beroemde librettist Metastasio en componist Joseph Haydn. Maar zijn meer dan veertig opera's werden vergeten. Tot nu. Countertenor Max Emanuel Cencic maakte ter ere van het 250ste sterfjaar van de componist een opname van Germanico in Germania.
> Lees en luister
Verder deze week
Snapshot Klassiek Mag ik ff vangen?Kunstenaars die in uurtarieven denken bestaan eigenlijk niet, we zijn immers met onze uit de hand gelopen hobby bezig. We hebben er zelf voor gekozen, en zijn onze studie vrijwillig begonnen in onze kinderjaren. Klopt allemaal. Maar een belegde boterham is voor een beroepsmusicus een dingetje…
Lees de column van Cécile Huijnen
Top 10 BernsteinHoewel voornamelijk bekend als dirigent, was Leonard Bernstein toch minstens even belangrijk als toondichter. En een veelzijdige wel te verstaan! Bernsteins composities beslaan werkelijk alles: van serieuze symfonieÃ"n en kritische theaterstukken, tot vrolijke musicals en melige kookrecepten.
Luister en lees meer
Focus Hoe speel ik de Mondscheinsonate?Vandaag verschijnt het nieuwe album van Murray Perahia met onder meer de beroemde Mondscheinsonate van Beethoven. Zijn prachtige opname inspireert velen om zelf achter de piano te kruipen. Op YouTube zijn talloze tutorial-filmpjes beschikbaar, maar zijn die ook nuttig?
> Luister en lees meer
Win | Ontdek | Luister
Koop | Luister
Beethoven | Pianosonates
Murray Perahia
> Product details
The Mercy
Johann Johannsson
> Product details
Home
Kian Soltani
> Product details
West Side Story
Leonard Bernstein
> Product details
Journey to Mozart
Daniel Hope
> Product details
Hostiles
Max Richter
> Product details
Alle content copyright © Classics To Go 2018

FacebookYoutubeSpotify

Geen opmerkingen:

Een reactie posten