We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 24 maart 2018

Maandag 2 april 2018, 12.30 u. - Paasmars: Wandelen en stilstaan bij de ‘Groote Oorlog in Leuven’

Beste vredesvrienden/innen,

we rekenen op jullie aanwezigheid!

Tot dan?

De LeCoTo equipe


Paasmars: Wandelen en stilstaan bij de ‘Groote Oorlog in Leuven’

https://www.facebook.com/events/422561038174926/ (Like, deel en schrijf je in)
Op 2 april wandelen we in Leuven langs monumenten, beelden en gedenktekens in het Leuvens straatbeeld die ons herinneren aan de gruwel van 14 -18 in Leuven.

Wanneer: Paasmaandag 2 april 2018, 12.30 u.
Waar: Martelarenplein, Leuven (aan het station)
Inschrijven: €3 inclusief brochure en tas soep
Mogelijkheid tot aansluiten om 15.45 u. op de Grote Markt
Organisatie: LECOTO (Leuvense Coördinatie tegen Oorlog). In samenwerking met de Leuvense Vredesbeweging en met de steun van de Stad Leuven
Met optreden van Kontrarie!

Gelieve je in te schrijven via: lecoto.leuven@gmail.com als je een tas soep wil.

-------------------

20 maart 2003, afgelopen nacht precies 15 jaar geleden, vielen de bommen op Irak. Tot op vandaag, en met medeplichtingheid van België, heeft Irak niet de kans gekregen om zich terug op te bouwen. De controle over de Irakese olie-rijkdommen is nog steeds een strategisch objectief voor het Amerikaans imperialisme, braaf gevolgd door haar (Belgische) NAVO-bondgenoten.
1 maand later, op 21 april 2003, vertrok de eerste vredesmars/paasmars uit Leuven naar Brussel op initiatieven van de Leuvense Coordinatie Tegen Oorlog (LeCoTo). Er zouden er nog 9 volgen. Hieronder het artikel dat over de mars in De Standaard verscheen.
-----
Vredesmars van Leuven naar Brussel
22 april 2003 om 00:00 uur | (bcz)
LEUVEN - De grote militaire operaties zijn voorbij, maar in Leuven verliezen ze Irak niet uit het oog. Er vertrokken gisterochtend honderd actievoerders op het Ladeuzeplein, richting Tervuren voor een vredesmars naar Brussel.
De Leuvense Coördinatie tegen Oorlog (LeCoTo) riep op voor de mars. LeCoTo is gegroeid uit de Leuvense Derdewereldraad, en brengt een hoop organisaties samen die zich inzetten tegen oorlog. De vereniging voert al van voor het uitbreken van de oorlog in Irak actie, met vredeswakes, fakkeltochten en een affichecampagne. Op Paasmaandag kreeg LeCoTo honderd actievoerders samen op het Ladeuzeplein, voor de vredesmars naar Brussel.
"De grote militaire operaties zijn dan misschien voorbij, maar de staat van oorlog is nog steeds van kracht", weet woordvoerder Ward Geens. "Bush speelt de rol van bevrijder, maar bezet het land. We willen dat de Irakezen snel zelf hun land in handen krijgen. We vragen aan onze regering dan ook dat ze de logistieke steun aan deze bezetting stopzetten, en aan de UNO -- die zich afzijdig houdt -- om op te treden."
De vredesmars van dertig kilometer ging via Bertem, Leefdaal en Vossem naar Tervuren. In het park van Tervuren hielden de stappers een picknickstop, en voegden zich bij deelnemers uit heel het land. De tocht eindigde in het Jubelpark in Brussel. Daar werd een vredesconcert gehouden, met onder meer Ambrozijn, Kid Coco en Dear Liza.


-- 
_____________________________
LeCoTo
lecoto.leuven@gmail.com | 0498/54.16.42
http://www.facebook.com/group.php?gid=38726631147
p/a: Windmolenstraat 44, 3000 Leuven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten