Facebook, Skype, Twitter & E-mail

Facebook: https://www.facebook.com/l.m.j.schrijversluc?ref=ts&fref=ts
Skype: luc-schrijvers
Email: lucschrijvers@hotmail.com
*For relaying information, comments on the blog, information, mail me at ease.
*All sources are not disclosed to third parties.

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 9 juni 2018

In de cel in plaats van achter het stuur: Saoedische vrouwenrechtenactivisten onterecht vast

SAOEDISCHE VROUWENRECHTENACTIVISTEN IN CEL
Roep op tot hun onmiddellijke vrijlating
Na jaren van vreedzaam protest mogen vrouwen in Saoedi-Arabië binnenkort autorijden.

Maar de medaille heeft een gitzwarte keerzijde: de mensen die jarenlang tegen het rijverbod streden, zitten nu achter tralies in plaats van achter het stuur. 
Eis hun vrijlating nu
Beste vrienden,

Vrouwen mogen vanaf 1 juni met de auto rijden in Saoedi-Arabië. Dat is goed nieuws. De Saoedische kroonprins Bin Salman, bezig aan een grootscheepse PR-campagne, pakt er maar al te graag mee uit: op die manier wil hij tonen hoe zijn land stappen vooruit zet op het vlak van mensenrechten. Maar is dat ook écht zo?

De opsluiting van Loujain, Iman, Aziza, Ibrahim en Mohammad bewijst het tegendeel. Zij zijn de extreem dappere mensen die het aandurfden om tegen het regime in te gaan en die jarenlang op vreedzame wijze de opheffing van het rijverbod eisten. Vandaag zitten ze allemaal achter de tralies. Volgens de Saoedische staatsmedia zouden ze de nationale stabiliteit willen ondermijnen.

De kroonprins wil vooral niet de indruk wekken dat hij zwichtte voor hun eisen en arresteerde hen. Eis dat ze onmiddellijk worden vrijgelaten.

Na de opheffing van het rijverbod kregen de vijf vrouwenrechtenactivisten één voor één een dreigtelefoontje van de autoriteiten dat ze absoluut geen commentaar mochten leveren op dat nieuws. Ze zouden het niet moeten proberen om het geboekte succes te claimen ...

Bin Salman legt iedereen het zwijgen op die vraagtekens durft te plaatsen bij zijn beleid. Een enkele overwinning voor de mensenrechten moet de waslijst aan discriminerende regels voor vrouwen in Saoedi-Arabië maskeren. Zo kunnen vrouwen in Saoedi-Arabië vandaag niet zelf beslissingen maken: dat gebeurt door hun vader, broer, echtgenoot of zelfs zoon.

Vecht mee voor de vrijlating van de onterecht gevangen vrouwenrechtenactivisten in Saoedi-Arabië.
 
TEKEN HIER DE PETITIE! >>

 
Amnesty International, samen vechten we voor mensenrechten
Copyright © 2018 Amnesty International Vlaanderen I
Goffartstraat 32, 1050 Brussel
Ingang en onthaal: Waversesteenweg 169, 1050 Brussel 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten