Facebook, Skype, Twitter & E-mail

Facebook: https://www.facebook.com/l.m.j.schrijversluc?ref=ts&fref=ts
Skype: luc-schrijvers
Email: lucschrijvers@hotmail.com
*For relaying information, comments on the blog, information, mail me at ease.
*All sources are not disclosed to third parties.

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 3 juli 2018

intalzine juni : Trump - Jerusalem - NAVO tegentop - ManiFiesta


DOE MEE: ZATERDAG 7 JULI – MAKE PEACE GREAT AGAIN

intal
affiche manifOp 11 en 12 juli komt Trump opnieuw naar ons land voor een NAVO-top. Op de agenda: meer defensie uitgaven door alle NAVO landen, ook België. Voor België staat het boodschappenlijstje open van de 34 nieuwe bommenwerpers die nucleaire bommen moeten kunnen dragen. Vind jij dat ook onaanvaardbaar?
Samen met het Trump Not Welcome platform roepen we op om zaterdag 7 juli de straat te claimen. Wij willen geen militair opbod, maar investeringen in armoedebestrijding, sociale bescherming, de aanpak van klimaatverandering, een humaan opvangbeleid en een diverse en solidaire samenleving. Kom je mee? Afspraak 7 juli om 15u in Brussel-Noord. Waarom leggen we uit in dit filmpje.
We verzamelen met intal aan de Proximus gebouwen. Slongs is er alvast bij, check it out.
De manif steunen? Een betoging organiseren kost heel wat. Daarom hebben we jullie steun nodig. Alle giften zijn welkom via deze pagina: https://www.growfunding.be/nl/bxl/makepeacegreatagain - We willen €2000 ophalen om de kosten te kunnen dekken. Alvast enorme dank bij voorbaat!
VRIJDAG 6 JULI : Trump, NAVO, Israël .. bedreiging voor vrede in het Midden-Oosten - 18u De Markten
LatuffWat hebben Trump, de NAVO en Israël met elkaar te maken? In kader van de manifestatie van 7 juli hebben we uitzonderlijke gasten op bezoek, dus we maken gebruik van het moment om met hen in gesprek te gaan. De NAVO: wat staat er precies op de agenda? Wat wil dat zeggen voor ons land? Ludo de Brabander maakt ons wegwijs.
De verhuis van de VS ambassade naar Jerusalem heeft een ware kettingreactie in gang gezet. Welke impact? We hebben iemand op bezoek van de Civic Coalition For Palestinian Residency Rights in Jerusalem, net als Iskra Soto van de organisatie Mundubat die ons zal vertellen over The Other Jerusalem campaign.
Welkom voor een programma van 18u tot 20u in De Markten, gevolgd door een heerlijke Palestijnse maaltijd. Meer info vind je hier.
8 juli: Studiedag over de NAVO, Marie Habs
countersummitVerschillende internationale activisten verzamelen op zondag 8 juli voor een studiedag over de NAVO en haar oorlogen. Bijleren of uitwisselen? Dan is Marie Habs de place to be. Inschrijven kan hier : https://www.stopnato2018.org/nato-counter-summit/
11 juli: Wake voor de slachtoffers NATO oorlogen
Op 11 juli verzamelen de NAVO oorlogsstokers in de Cinquantenaire voor een gala-avond. We willen hen verwelkomen met een wake voor de slachtoffers van hun oorlogen. Afspraak woensdag 11 juli rond 18u Schuman. Meer info hier.

Andere events in de agenda : Interessante vorming over links in Latijns-Amerika, en Cuba op de Marxistische Zomeruniversiteit, augustus.

8-9 SEPTEMBER : MANIFIESTA

ManiFiestaintal is aanwezig op het leukste festival van het jaar : ManiFiesta. Met gasten als Pablo Sepúlveda Allende (kleinzoon van Salvador Allende), Omar Barghouti (een van de oprichters van de BDS beweging), Aleida Guevara, Eyal Sivan, muzikanten als Seun Kuti, Asian Dub Foundation, Chilla ... belooft het te knallen. Meer over het intal programma vind je hier.
Meewerken met intal tijdens het festival? Geef een seintje aan veronique.coteur@intal.be
Ticket kopen? Dat kan bij ons via veronique.coteur@intal.be of gewoon online.


SLUIT JE AAN BIJ INTAL

Join intalIntal is een vrijwilligersbeweging. Meer dan 600 leden maken onze beweging tot wat ze is. Vrijwilligers die over heel België met hart en ziel acties, conferenties, filmavonden of mobilisaties organiseren en internationale solidariteit in de praktijk zetten. Voor een wereld waar geen plaats is voor nieuwe gevechtsvliegtuigen, uitbuiting, bezetting en ongelijkheid, maar wel voor vrede en solidariteit. Daarom willen we nog sterker staan in onze acties.
Ben je nog  geen lid van intal? Aarzel niet langer en sluit je aan vanaf €10 per jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten