We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 24 juli 2018

Steun Argentijnse vrouwen: unieke kans om abortus uit criminele sfeer te halen.


 

Steun Argentijnse vrouwen: unieke kans om abortus uit criminele sfeer te halen.
 

Beste vrienden,

Op 14 juni keurde het Argentijnse Congres een wetsvoorstel goed voor de volledige decriminalisering van abortus in de eerste 14 weken van de zwangerschap. Een historische overwinning voor de vrouwen.

Op 8 augustus moet de senaat definitief stemmen. Het wetsvoorstel kreeg ondertussen enorm veel steun. De goedkeuring ervan door de Senaat ligt binnen handbereik, maar . De steun van president Macri, zijn regering en de nog onbesliste Argentijnse senatoren is echter essentieel om dit wetsvoorstel gestemd te krijgen.

 
 
Steun deze oproep en teken de petitie!

Honderdduizenden Argentijnse burgers gingen de straat op om een wetsvoorstel te steunen dat abortus in Argentinië zou decriminaliseren én vrouwen de toegang tot een veilige abortus zou garanderen. De eerste stap werd alvast genomen, maar er wacht nog een grotere uitdaging. Het wetsvoorstel moet namelijk nog via de Senaat passeren.

We hebben jouw steun dus heel hard nodig om de Senaat ervan te overtuigen om aan de juiste kant van de geschiedenis te gaan staan. 
 
Sluit je aan bij de beweging in Argentinië en eis dat er een einde komt aan deze wrede en onrechtvaardige situatie. Onderteken onze petitie en roep senatoren in Argentinië mee op om te luisteren naar hun burgers en om de toegang van vrouwen tot veilige abortus te ondersteunen.
 
TEKEN DE PETITIE!
Amnesty International, samen vechten we voor mensenrechten
Copyright © 2018 Amnesty

International Vlaanderen I

Goffartstraat 32, 1050 Brussel

Ingang en onthaal: Waversesteenweg


169, 1050 Brussel 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten