We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 10 augustus 2018

Aan de Amsterdamse Grachten

Beste vrienden,

Lucas en Arthur Jussen zullen dit jaar het Prinsengrachtconcert verzorgen. Een van hun gasten is de jonge violist Daniel Lozakovich. Wij ontmoetten hem onlangs in Amsterdam en maakten een filmpje van het interview. Traditioneel eindigen de Jussens hun concert tussen alle bootjes op de gracht met een bewerking van 'Aan de Amsterdamse Grachten'. Bekijk onze Top 10 voor meer uitvoeringen van dit mooie lied. Verder een track van het nieuwe Bach-album van de IJslandse pianist Víkingur Ólafsson, een prijsvraag met muziek van Max Reger en een column van Cécile Huijnen over reisziekte en orkesttournees, een onhandige combinatie! Dit en meer deze week bij Classics To Go.
Het Classics To Go team
Meet the artist Daniel Lozakovich
Nog maar 17 jaar is hij, maar nu al wordt violist Daniel Lozakovich wereldwijd beschouwd als een van de hele groten. Onlangs was hij even in Amsterdam - voor het eerst van zijn leven - en we spraken met hem over zijn vak, zijn album en zijn instrument. Zaterdag 18 augustus a.s. is hij te gast bij Lucas en Arthur Jussen op het Prinsengrachtconcert. Wat ons betreft: allemaal kijken die dag, 21.20 uur, NPO2!
> Kijk
Verder deze week
Snapshot Klassiek De bus'In Nederland reizen orkesten meestal met vaste chauffeurs, die deel van de orkestfamilie worden. Bij Het Gelders Orkest is dat Henk. Ik heb alleen een probleem. Ik heb reisziekte en niet zo'n beetje ook…'
Lees de column van Cécile Huijnen
Top 10 Aan de Amsterdamse GrachtenWandelend langs de gracht vond Pieter Goemans in 1949 de inspiratie tot het schrijven van het lied 'Aan de Amsterdamse Grachten', dat uit zou groeien tot een grote hit. Johnny Kraaykamp was de eerste die het voor publiek uitvoerde. Na hem volgden velen, van volkszangers tot talloze klassieke musici.
Luister en lees meer
Favorieten van Lucas en Arthur JussenZe zitten al vanaf hun kindertijd samen achter de vleugel. De broers Lucas en Arthur Jussen vinden elkaar muzikaal blindelings. Zou dat ook gelden voor hun vijf favoriete muziekstukken?
> Luister en lees meer
Win | Ontdek | Playlist
Luister
Hommage à Penderecki
Anne-Sophie Mutter
> Product details
The Classical Collection
Andrea Bocelli
> Product details
Mozart Piano Quartets
Barenboim, Soltani e.a.
> Product details
Alle content copyright © Classics To Go 2018

FacebookYoutubeSpotify

Geen opmerkingen:

Een reactie posten