SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 10 juli 2019

Update: nieuws en informatie van over de hele wereld - 10.07.2019

View in browser
Wie in Frankrijk het vliegtuig neemt betaalt vanaf 2020 een eco-taks - Commerciële ruimtevaart en CO2-uitstoot - Hoe meet je hoeveel mensen aan een betoging deelnemen?
⏰Deze nieuwsbrief telt 949 woorden - leestijd: 3 ½ minuten

1. “Kijk ‘s wat verder dan de krantenkoppen”: Amerikaanse economie minder gezond dan ze lijkt

"We kunnen ons niet van de rest van de wereld ontkoppelen en die wereld is al een tijd op weg naar een recessie. Het heeft er alle schijn van dat dit ook voor ons geldt. Twaalf jaar geleden waren we enkele maanden van een recessie verwijderd toen de Recession probability index zo hoog stond. En er is nog een indicator: wij zijn een Amazon-natie. We zijn wat we online kopen. Het vrachtvervoer daalt nu al zes maanden op rij."

2. Chinese schuldenberg voert tempo van faillissementen en wanbetalingen snel op

Chinese bedrijven staken zich jarenlang in de schulden om op die manier van de explosieve groei van hun economie te profiteren. In 2018 kreeg het land er nog elke week 4 miljardairs bij. Maar die groei verborg ook de fouten die ze maakten. Nu de Chinese groei op zijn laagste niveau in meer dan 25 jaar staat, hebben die bedrijven het moeilijk om die schuldenberg af te bouwen.

3. Wie in Frankrijk het vliegtuig neemt betaalt vanaf 2020 een eco-taks

Volgens de Franse minister van transport leeft er bij de bevolking een sterk gevoel van onrechtvaardigheid met betrekking tot de luchtvaart. Vliegtuigmaatschappijen worden vandaag minder belast dan het wegvervoer. Zo zou amper 5% van de bevolking per vliegtuig reizen, maar veroorzaakt de luchtvaart ruim 2% van alle CO2-uitstoot. Dankzij de invoering van een eco-taks wil Frankrijk die verhoudingen beter in balans brengen.
4. Commerciële ruimtevaart en CO2-uitstoot
Ruimtetoerismebedrijf Virgin Galactic van ondernemer Richard Branson bereidt zich voor op een beursgang. Dat melden ingewijden aan The Wall Street Journal. Indien het gerucht klopt, wordt Virgin Galactic het eerste beursgenoteerde ruimtevaartbedrijf ter wereld.
Virgin Galactic werd in 2004 opgericht door Branson. Inmiddels werken er zeshonderd mensen bij het bedrijf, dat sinds de oprichting al ruim 1 miljard dollar (ruim 890 miljoen euro) heeft binnengehaald aan investeringen. Branson wil dat bedrag via de beursgang meer dan verdubbelen om Virgin Galactic verder te laten groeien. 
De Amerikaanse zakenbank Bank of America Merrill Lynch schatte vorig jaar in een rapport dat de commerciële ruimtevaartsector de volgende drie decennia kan uitgroeien tot een markt van 23,5 miljard euro.
Branson zelf koestert hoge verwachtingen voor zijn commerciële ruimtereizen: “Neem een kamer met 10 mensen en 8 daarvan zullen je zeggen dat ze maar al te graag zo’n ruimtereis zouden maken, indien ze er de financiële middelen toe hadden. Dus ik denk dat de markt voor mensen die als astronaut de ruimte willen bezoeken gigantisch is en dat we zoveel ruimteschepen moeten maken als daarvoor nodig is.”
Tickets voor een reis met het Virgin Galactic SpaceShip Two kosten voorlopig nog 250.000 dollar (222.000 euro), al verwacht Branson dat die prijs ‘ergens in het volgende decennium’ kan dalen tot 40.000 of 50.000 dollar. (35.000 tot 45.000 euro).
Al in 2007 waarschuwde ruimtevaartspecialist Steve Fawkes voor de ecologische gevolgen van de commerciële ruimtevaart. Specialisten schatten de CO2-uitstoot van zo’n ruimtereis op 3 ton CO2 per passagier (met 6 passagiers per vlucht). Dat is het equivalent van een retourvlucht tussen Londen en Singapore met een toestel van British Airways.

5. KLM: “Vlieg met mate”

In Nederland is de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM) een initiatief gestart dat reizigers wil aanzetten minder vaak het vliegtuig te nemen. Volgens waarnemers wil KLM met het programma vooral inspelen op de bedreiging die de opkomende vliegschaamte bij reizigers voor zijn activiteit zou kunnen betekenen.

6. Nieuwe Griekse premier wil massale belastingverlaging doorvoeren; EU is 'not amused'

Mitsotakis probeert zijn Europese partners, die ook zijn belangrijkste schuldeisers zijn, gerust te stellen over zijn plannen om het land te hervormen en om de Griekse economische groei te stimuleren. Hij dreigt daarmee echter te botsen met een strikte benadering van de richtlijnen die Europa aan Griekenland heeft opgelegd
7. Grafiek du Jour
Recessie betekent letterlijk 'teruggang' of 'achteruitgang'. In de economie betekent dit dat de economische groei daalt en lager is dan gemiddeld. In de praktijk wordt meestal van een recessie gesproken als de groei van het bruto nationaal product gedurende twee of meer opeenvolgende kwartalen negatief is. Wanneer de productie van een economie langdurig en sterk daalt, is er sprake van een depressie.
Onderstaande grafiek vergelijkt de periodes van expansie  (gemiddeld 67 maanden) met die van recessie (gemiddeld 11 maanden) in de VS. Tijdens zo'n expansie groeit de economie met gemiddeld 24,3% terwijl ze tijdens een recessie met 1,8% krimpt. Een expansie creëert gemiddeld 12 miljoen jobs, terwijl er tijdens een recessie 1,9 miljoen verloren gaan. Beursindex S&P gaat in tijden van expansie gemiddeld 117% hoger, terwijl ie in een recessie gemiddeld 3% stijgt.

8. ‘Vins de France’-label blijkt enorme verkoopmotor

De Vins de France omvatten de producten die in het verleden als tafelwijn werden bestempeld. Deze wijnen hebben de voorbije periode een opmerkelijke omzetgroei laten optekenen. Voor sommige flessen vragen de wijnbouwers een prijs van amper 2 euro.
Deel deze e-mail met een vriend
Deel
Kreeg je deze e-mail van een vriend?
Schrijf je hier in

9. Hoe meet je hoeveel mensen aan een betoging deelnemen?

Het is een bekend fenomeen tijdens een betoging of een mars: de ene bron maakt melding van een hoge opkomst, terwijl een andere bron – vaak de politie – dat cijfer serieus naar omlaag haalt. Het is echter niet eenvoudig om in te schatten hoeveel mensen bij een betoging aanwezig zijn.
10. Foto du Jour
Verbaasde surfers kijken toe hoe dolfijnen zich in de lucht gooien op het strand van Tamarama in Sydney, Australië.
    Express.be [NL]
    Ottergemsesteenweg Zuid 808 bus 103, Gent
    Belgium

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten