SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 12 juli 2019

Update: nieuws en informatie van over de hele wereld - 11.07.2019

View in browser
Niet voor gevoelige kiezers: het verschil tussen de politiek en het bedrijfsleven - De zaak Jeffrey Epstein is op weg om het grootste schandaal in de Amerikaanse geschiedenis te worden - Er bestaan 5 soorten huwelijken. Tot welke soort behoort het uwe?
⏰Deze nieuwsbrief telt 1.002 woorden - leestijd: 4 minuten

1. Als dat maar goed eindigt: nu ook rommelobligaties met negatieve rente

Junk bonds worden ook rommelobligatiesgenoemd, een term die gebruikt wordt om aan te duiden dat het wel degelijk om een risicovolle investering gaat. In normale tijden betalen deze obligaties een hoog rendement uit. Maar daar komt nu ook een einde aan. Wie een negatieve rente accepteert vindt met andere woorden dat ie beter af is met 99 eurocent binnen pakweg 10 jaar dan met 1 euro vandaag.

2. Geheime opname moet aantonen dat Rusland ‘Europese Trump’ Salvini wilde financieren

Twee journalisten van het magazine L’Espresso hadden eerder dit jaar al melding gemaakt van de ontmoeting. Zowel Savoini als Salvini hadden het verhaal naar het rijk der fabelen verwezen. Deze opname laat veronderstellen dat de meeting wel degelijk heeft plaatsgevonden.

3. De zaak Jeffrey Epstein is op weg om het grootste schandaal in de Amerikaanse geschiedenis te worden

De 66-jarige miljardair wordt ervan verdacht tussen 2002 en 2005 tientallen minderjarige meisjes - soms van veertien jaar - naar zijn woningen in New York en Florida te hebben gelokt en ze te hebben betaald om seks met hen te hebben. Maar het zijn vooral Epsteins nauwe banden met Amerika’s rich, powerful and famous die aan deze zaak een ongekende dimensie geven.
4. Niet voor gevoelige kiezers: het verschil tussen de politiek en het bedrijfsleven
"Sommige politici kiezen eieren voor hun geld. Ze solliciteren elders. Zoals Didier Reynders, bijvoorbeeld. Al zag die een lucratieve post als secretaris-generaal van de Raad van Europa in extremis aan zich voorbijgaan [...]. Ook dat overkomt ons kiezers wel eens: we zijn niet altijd de juiste m/v voor een vacature, in weerwil van cv, referenties en motivatiebrief.
Anderen stoppen noodgedwongen, omdat ze niet meer verkozen raakten [...]. Of gewoon, omdat ze geen zin hebben om dat mandaat op te nemen. [...] In beide scenario's maken ze aanspraak op een soort ontslagvergoeding: ze krijgen hun parlementaire wedde een tijdlang doorbetaald. 40 maanden zelfs, voor onze ontslagnemende minister van Binnenlandse Zaken. Goed voor een slordige 390.000 euro bruto, weet De Tijd. 
Dat heet een 'uittredingspremie' in de politiek. Wat meteen een belangrijk verschil aantoont met het bedrijfsleven: 'premie' dat klinkt toch wat meer als een beloning dan 'vergoeding'. Niet? Het tweede overkomt ons kiezers ook wel eens. Het eerste nooit. Toch niet bij ontslag of vrijwillig vertrek. Waarom maken we eigenlijk die uitzondering voor onze politici?
Naar het schijnt is die premie nodig om politici de kans te geven zich professioneel te heroriënteren na afloop van hun mandaat. In Nederland noemen ze dat 'wachtgeld'. 
Na zoveel jaren ten dienste van het land, is het niet makkelijk om werk te vinden in de reguliere economie. Wat klopt natuurlijk. De meesten moeten zich tevredenstellen met een of meerdere bestuursmandaten bij een denktank, internationale instelling of een multinational die maar wat graag hun netwerk recupereert. Dat kan je bezwaarlijk een reguliere job noemen. 
Gelukkig beschikken wij kiezers over het nodige inlevingsvermogen en weten sommigen onder ons maar al te goed hoe moeilijk het is om je na een paar decennia te heroriënteren omdat je plots je werk kwijt was. Een beetje wachtgeld komt dan goed van pas."
Antwerps onderneemster Inge Geerdens, op Radio 1

5. Joe Biden verdiende 15 miljoen dollar sinds hij het Witte Huis verliet

Die rijkdom zou volgens de journalisten mogelijk in het nadeel van Biden kunnen uitdraaien. De gewezen vicepresident heeft immers geregeld de gewoonte om naar zijn bescheiden achtergrond te verwijzen.

6. Denemarken gaat ‘influencers’ op sociale media reguleren

Fie Larsen heeft op Instagram meer dan 336.000 volgers. Haar online zelfmoordbrief kreeg meer dan dertigduizend likes en achtduizend reacties. De publicatie leidde in Denemarken tot een hevig debat. Volgens minister Rosenkrantz-Theil moeten sociale media dezelfde normen en regels opnemen als de traditionele nieuwsberichtgeving.
7. Bond en ons voetbal in hun hemd gezet
"In Mechelen en omstreken wordt gejuicht, maar echt blij mag de voetbal­wereld hier niet mee zijn. Behalve voor de mensen die KV Mechelen genegen zijn en het niet wilden zien, was het zonneklaar: minstens drie en wellicht vier clubmensen hebben pogingen ondernomen, of waren op de hoogte van de intentie, om de wedstrijd tegen Waasland-Beveren te beïnvloeden. De betrokkenen hebben nooit ontkend. Kon ook moeilijk anders: er waren telefoontaps van. Waasland-Beveren-voorzitter Dirk Huyck heeft de pogingen tot omkoping bevestigd. Wat wil je nog meer? We weten het: een beter reglement.
[...] Een zootje. Voor de goegemeente is deze uitspraak immers vrij vertaald: pogingen tot omkoping kunnen, doe het best zo laat mogelijk op het seizoen zodat enkele weken later ‘het betrokken seizoen’ achter de rug is.
Het ultieme failliet van het bonds­reglement en de draai om de oren voor de geloofwaardigheid van ons voetbal komt er na een juridisch correcte, maar in de perceptie dramatische beslissing. Wil er iemand voor zorgen dat dit niet meer kan?"
Ludo Vandewalle, in Het Nieuwsblad

8. Fabrikanten van spelconsoles willen China verlaten

China bezet in de wereldwijde consoleproductie momenteel een dominante positie. Ook de productie van de PlayStation van Sony, de Switch Nintendo en de Xbox One van Microsoft zijn aan Chinese onderaannemers uitbesteed. Door de dreigende Amerikaanse heffing op Chinese invoer dreigt die productie echter te duur te worden.
Deel deze e-mail met een vriend
Deel
Kreeg je deze e-mail van een vriend?
Schrijf je hier in

9. Er bestaan 5 soorten huwelijken. Tot welke soort behoort het uwe?

Twee maken een goede kans om het tot een goed einde te brengen; de drie anderen eindigen meestal met een scheiding. Veel in het huwelijk draait rond conflicten. 
10. Cover du Jour
Het iconische nieuwsmagazine Newsweek komt naar België.  Vanaf vandaag overal in de winkels.
Maandelijks op papier, wekelijks als e-magazine en dagelijks op http://newsweek.be.
    Express.be [NL]
    Ottergemsesteenweg Zuid 808 bus 103, Gent
    Belgium

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten