SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 12 juli 2019

Japans bloederige geheim

teken nu
 
Het is krankzinnig -- terwijl tienduizenden olifanten gruwelijk worden afgeslacht, probeert Japan zijn welig tierende ivoormarkt open te houden. Maar Japan is volgend jaar het gastland van de Olympische Spelen en wil miljoenen extra toeristen aantrekken -- laten we hen duidelijk maken dat mensen overal ivoorvrije Olympische Spelen en een verbod op deze bloederige handel willen. Teken nu!
TEKEN NU

Lieve vrienden,
Het beste ivoor komt uit het midden van de slagtand van de olifant, waar het sterk en gaaf is. Stropers proberen de grootste olifant te slachten -- dat is vaak de matriarch, waardoor haar jongen alleen achterblijven.

En het meest krankzinnige? Terwijl tienduizenden olifanten gruwelijk afgeslacht worden, houdt Japan zijn welig tierende ivoormarkt open -- want die heeft er volgens hen niets mee te maken.

Maar Japan is in 2020 het gastland van de Olympische Spelen en hoopt miljoenen extra toeristen te verwelkomen! Dat is waar wij een rol kunnen spelen: velen van ons wonen in landen die Japan warm wil maken voor toerisme. Als we met miljoenen deze petitie tekenen en een wereldwijde mediacampagne lanceren voor ivoorvrije Olympische Spelen, dan kunnen we hen overhalen!

Teken nu -- en laten we samen een van de grootste binnenlandse ivoormarkten ter wereld eens en voor altijd sluiten:
Volgens experts zijn naar schatting meer dan 250.000 olifanten afgeslacht voor de Japanse ivoorhandel. En natuurbeschermers waarschuwen dat olifanten tijdens ons leven nog kunnen uitsterven! Kun je je een wereld voorstellen waarin onze kleinkinderen olifanten alleen maar uit boeken kennen?

Het is nog niet te laat -- we kunnen helpen hen te redden, maar er is gigantisch veel druk nodig op regeringen zoals Japan om de handel te verbieden. Japan heeft zichzelf als doel gesteld 10 miljoen extra toeristen aan te trekken volgend jaar -- als we hen duidelijk maken dat het voortbestaan van hun ivoormarkt die doelstelling in het gedrang brengt, kunnen we hen van mening doen veranderen!

Japan beweert dat zijn binnenlandse markt uitsluitend legaal ivoor gebruikt, maar de waarheid is dat ze dat niet zeker kunnen weten. En het is eenvoudig om ivoor naar andere landen zoals China te smokkelen -- waardoor de vraag blijft bestaan en meer Afrikaanse olifanten gevaar lopen.

We hebben al vaker een verbod helpen afdwingen -- laten we dat opnieuw doen! Voeg je naam toe en deel dit overal -- laten we een miljoen handtekeningen verzamelen.
Dit draait niet alleen om de olifanten. Deze majestueuze dieren zijn een “fundamentele soort” die het hele ecosysteem waarin ze leven staande houden. Dat is een deel van de reden dat we olifanten al jaren beschermen -- we hebben bewezen dat illegaal ivoor op de straten van Europa wordt verkocht, inspanningen tegen stropers in Afrika gesponsord en gepleit voor een visie om de helft van onze planeet te beschermen, zodat deze uiterst intelligente, emotionele dieren hun bewegingsvrijheid niet verliezen. Laten we nu onze pijlen op Japan richten!
 
Met hoop en vastberadenheid,
 
Sarah, Rosa, Rewan, Laura, Bert, Christoph, Ricken en de rest van het Avaaz-team
bronnen
De bedreigingen voor de olifant
(WWF)
 
Japan’s new rule for curbing ivory trade won’t work, experts say
(National Geographic)
 
Japan to make carbon dating of ivory mandatory for trade, tightening controls on oft-criticized market
(Japan Times)
 
Japan is still hungry for ivory. The reason is a personal stamp called a hanko.
(Washington Post)
 
TRAFFIC Study: Japan’s ivory market must close
(Traffic)
 
Elephants on the path to extinction - the facts
(The Guardian)
 
Avaaz.org is een internationale burgerbeweging met 51 miljoen leden, die zich ervoor inzet de standpunten en waarden van gewone mensen te laten weerklinken in belangrijke besluitvormingsprocessen.
 
Avaaz heeft leden in alle landen ter wereld. Ons team is verspreid over 26 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 verschillende talen.
"Avaaz" betekent "stem" of "lied" in verschillende talen. 
Wil je weten hoe de stem van Avaaz klinkt? Klik dan hier om over onze grootste campagnes te lezen.
 
-
Volg ons op sociale media /  facebook twitter instagram

Geen opmerkingen:

Een reactie posten