SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 6 juli 2019

Update: nieuws en informatie van over de hele wereld - 6.07.2019

View in browser
Ufo's en dronkenschap - Een Zimbabwe-scenario voor het slachthuis Venezuela? - Werk eens 71 hotdogs naar binnen op 12 minuten
⏰Deze nieuwsbrief telt 1.069 woorden - leestijd: < 5 minuten

1. Wat gaat Europa doen eens de recessie een feit is en de rentevoeten al negatief zijn?

"Wanneer de recessie een feit wordt, is er nog erg weinig dat een centrale bank kan doen. Welk verschil maakt het voor een zakenman wanneer de rente op minus 0,4% staat en de centrale bank beslist ze verder te laten dalen tot minus 0,5%? Dit soort maatregelen lijkt me zeer zwak. Erger nog, ze zijn schadelijk voor het Europese bankensysteem, dat het al erg te verduren heeft gekregen."

2. Deutsche Bank: een dramatisch einde is beter dan drama zonder einde

De noodlijdende Deutsche Bank kondigt zondag aan dat het 20.000 van zijn 91.500 mensen gaat ontslaan en 50 miljard aan dubieuze leningen gaat transfereren naar een zogenaamde ‘bad bank’. 

3. Natuurlijk moeten we parlementsleden deftig betalen, en in ruil moeten ze hun job gewoon deftig doen

Een klimaat van antipolitiek en populisme, gevoerd door extreemlinks, zet een parlementslid van Open Vld ertoe aan haar wedde van twee maanden weg te schenken. Collega-parlementsleden zouden hetzelfde moeten doen. Een jammere invulling van de job: die is wel degelijk fulltime en verdient deftig betaald te worden.
4. Een Zimbabwe-scenario voor het slachthuis Venezuela?
Veiligheidstroepen van het regime in Venezuela hebben tussen januari tot juni dit jaar al 1.569 vermoedelijke opposanten van het bewind ontvoerd en om het leven gebracht.
Dat staat te lezen in een rapport van de Verenigde Naties, dat vandaag wordt gepresenteerd. 
In 2018 zijn er volgens het rapport 5.287 criminelen gedood, 'omdat zij zich tegen hun arrestatie verzetten'. Maar volgens de VN is hier in de meeste gevallen sprake van buitengerechtelijke executies, waarmee doelbewust tegenstanders van het autoritaire regime uit de weg worden geruimd.
De slachtoffers zijn voornamelijk jonge mannen die worden aangehouden "wegens verzet, gepleegd tegen arrestatie en tegen autoriteiten". Daarbij wordt de indruk gewekt dat het om drugscriminelen gaat, door drugs op hun lichamen te plaatsen.
Het rapport van de Verenigde Naties is gebaseerd op interviews met 550 Venezolanen en cijfers die het regime vrijgaf.
Critici van het regime stellen vaak dat het economisch volkomen ingestorte olierijke land een narcostaat is geworden en dat de top van het militaire apparaat, die het regime in het zadel houdt, zich als een drugsmaffia gedraagt.
De tijd is dan ook aangebroken om te erkennen dat hoewel economische sancties tegen individuele leden van het Maduro-regime zeker gerechtvaardigd zijn, de internationale sancties met betrekking tot de export van olie, disproportionele schade dreigen te berokkenen aan het nu al noodlijdende Venezolaanse volk. Velen vrezen voor een Zimbabwe-scenario, waarbij een kleine kliek misdadigers jarenlang aan de macht blijft door repressie en zelfverrijking, terwijl het volk gewoon uitgehongerd wordt. 
Hoewel de vergelijking niet volledig opgaat (Zimbabwe beschikt niet zoals Venezuela over de grootste bewezen oliereserves ter wereld) is hongersnood, in een land waar burgers vandaag al 10 uur per dag in de rij staan om voedsel te bemachtigen, een te hoge prijs voor een volk dat een regimewissel verdient. 

5. 121 maanden: VS tekenen voor langste periode van economische groei, maar het zijn de rijken die rijker worden

Die groei zal ook de geschiedenisboeken ingaan als een periode gekenmerkt door extreme rijkdom en extreme inkomensverschillen. Een groei die een haast onoverbrugbare kloof sloeg tussen de superrijken en al de anderen. Een periode die door sommigen nu al wordt vergeleken met wat schrijver Mark Twain de ‘Gilded Age’ noemde, die liep van ruwweg 1860 tot 1900.

6. We zijn vandaag gemiddeld 4,4 keer rijker dan in 1950

Bedroeg het gemiddelde inkomen pro capita in 1950 amper 3.300 Amerikaanse dollar, dan was dat in 2016 gestegen tot 14.574 dollar. Dit laatste bedrag was grosso modo het gemiddelde inkomen van een Amerikaan in 1950. We mogen dus stellen dat iedereen op aarde vandaag gemiddeld even rijk is als een Amerikaan toen.
7. Ufo's en dronkenschap
4 juli is in de VS 'Independence Day', dat is de nationale feestdag, waarop de aanname van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring in 1776 wordt gevierd. Niet enkel wordt die dag de onafhankelijkheid van de VS tegenover de Britten herdacht, het is ook de dag waarop het aantal ufo-waarnemingen in het land piekt. Dat blijkt uit cijfers die het National UFO Reporting Centre (NUFORC) vrijgeeft. Dat is een Amerikaanse vzw die sinds 1974 gegevens over ongeïdentificeerde vliegende objecten verzamelt. 
Tussen 1995 en 2018 werd 2% van alle ufo-waarnemingen op die dag geregistreerd. Op onderstaande grafiek is te zien dat dit er zeven keer meer zijn dan op andere dagen.
De reden is tweeërlei. 
- Ten eerste is er Hollywood. Werden in 1995 en 1996 op die dag nog gemiddeld 7 UFO’s gerapporteerd, dan steeg dat in 1997 tot 74 of ruim tien keer meer. Toeval of niet, een jaar eerder was de film “Independence Day” in roulatie gebracht. Daarin nadert een kolossaal buitenaards ruimteschip de aarde om er een reeks kleinere schotelvormige schepen los te laten. 
- Dan is er het alcoholverbruik. 4 juli is een dag waarop de meeste Amerikanen barbecues, parades, picnics en andere feestelijke samenkomsten organiseren. Overdreven alcoholgebruik is dan vaak de regel. Velen verwarren het traditionele vuurwerk dat ‘Fourth of July’ wil afsluiten, met buitenaardse lichtschepen.

8. Klimaatwijziging maakt 7 nieuwe soorten druiven rijp voor Bordeauxmakers

De producenten van Bordeaux-wijnen kunnen in de toekomst op een grotere variëteit druiven beroep doen. De maatregel moet de wijnboeren in staat stellen de gevolgen van de klimaatverandering beter te verwerken. Het Syndicat Viticole besliste daarbij dat de producenten zeven bijkomende druivensoorten mogen gebruiken.
Deel deze e-mail met een vriend
Deel
Kreeg je deze e-mail van een vriend?
Schrijf je hier in

9. Burgemeester Amsterdam wil andere toekomst voor de Wallen

De beroemde Amsterdamse Wallen moeten mogelijk een andere toekomst krijgen. Er moet een einde komen aan de raamprostitutie, die de sekswerkers immers onophoudelijk confronteert met de gapende blikken van een onophoudelijke stroom toeristen. 
10. Video du Jour
Op 4 juli vieren de Amerikanen hun nationale feestdag. Die dag wordt ook gewoontegetrouw de Nathan's Famous annual July Fourth hot dog eating contestgehouden, een vreetcompetitie waarbij deelnemers zo veel mogelijk hotdogs naar binnen moeten spelen op een minimum van tijd. Bij de mannen won voor de twaalfde keer al Joey "Jaws" Chestnut, die 71 hotdogs naar binnen werkte op 12 minuten. Bij de vrouwen won Miki Sudo. Zij speelde 31 stuks naar binnen op 10 minuten. 
Beiden worden voor hun prestatie beloond met een cheque van 10.000 dollar.
    Express.be [NL]
    Ottergemsesteenweg Zuid 808 bus 103, Gent
    Belgium

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten