SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 8 juli 2019

Update: nieuws en informatie van over de hele wereld - 8.07.2019


View in browser
 "Hedendaags rechts is ongecontroleerd en gevaarlijk" -  14 zaken die u moet weten over de Tour de France - Fox News viert de wereldtitel voetbal voor vrouwen
⏰Deze nieuwsbrief telt 913 woorden - leestijd: 4 minuten

1. Voorzitterschap CD&V: “Er is één evidente kandidaat”

Over de opvolging van Wouter Beke, de CD&V-voorzitter die een stap opzij zet na de verkiezingsnederlaag, heerst er hoogspanning bij de christendemocraten. CD&V zal vanaf september verkiezingen organiseren, vermoedelijk is er tegen november een nieuwe voorzitter. In tussentijd is er op z’n minst wat onduidelijkheid. 

2. Bocht van Tsipras kost Syriza de macht

Met bijna 90% van de stemmen geteld eindigt ND met bijna 40 procent van de stemmen. Syriza, de beweging van zittend premier Alexis Tsipras, kon slechts 32% van de kiezers overtuigen. De verrassing van de stembusslag is de nederlaag van de neonazipartij Gouden Dageraad, die de kiesdrempel van 3% niet haalt.  

3. Er is een land waar de economie al 28 jaar ononderbroken groeit

Sinds midden 2018 is de economische groei in het land wel aanzienlijk vertraagd. De lonen stijgen minder snel en de schulden die de gezinnen torsen blijven stijgen. Een combinatie die uiteraard gevolgen heeft voor de consumentenuitgaven. Dan is er het vastgoed. Na jaren van onafgebroken prijsstijgingen is nu een omgekeerde beweging ingezet.
4. The Economist: "Hedendaags rechts is ongecontroleerd en gevaarlijk"
"Conservatisme is niet zozeer een ideologie, dan wel een geestesgesteldheid. De filosoof Michael Oakeshott omschreef ze best: “Conservatief zijn... betekent wat men kent verkiezen boven het onbekende, wat al geprobeerd is verkiezen boven wat nog niet is geprobeerd, feiten verkiezen boven mysterie, wat vandaag bestaat boven wat nog niet bestaat, het beperkte boven het onbeperkte, wat dichtbij is boven wat veraf ligt.”
[...] Het nieuwe rechts is daarom geen evolutie van het conservatisme, maar een verwerping ervan. Zij die de macht nastreven tonen zich gegriefd en ontevreden. Ze zijn pessimistisch en reactionair. Ze kijken naar de wereld en zien wat Donald Trump ooit ‘het bloedbad’ noemde.
Bedenk hoe ze de ene conservatieve traditie na de andere vernietigen. Conservatisme is pragmatisch, maar het nieuwe rechts toont zich overijverig, ideologisch en arrogant met de waarheid. Australië lijdt onder een verwoestende droogte [...], maar de verkiezingen zijn er zonet gewonnen door een rechtse partij wiens leider het parlement toesprak met in de hand een brok steenkool als ware het een heilige relikwie. In Italië heeft Matteo Salvini, de leider van de Lega Nord, de anti-vaxxer-beweging een geweldige boost gegeven. Voor Donald Trump zijn 'feiten' slechts hulpmiddelen om zijn imago op te smukken of slogans die zijn ontworpen om verontwaardiging en tribale loyauteit aan te wakkeren.
Conservatieven zijn voorzichtig met verandering, maar vandaag flirt rechts met de revolutie. Alternative für Deutschland dacht aan een referendum over het lidmaatschap van de euro. Als Donald Trump zijn bedreigingen om de NAVO te verlaten uitvoert, betekent dat het einde van de huidige machtsbalans. Een no-deal brexit zou een sprong in het onbekende zijn, maar de Tory-partij snakt ernaar, zelfs als dat de unie met Schotland en Noord-Ierland zou vernietigen.
[...] Op zijn best is conservatisme een geruststellende kracht. Ze is redelijk en wijs en waardeert competentie. Ze is nooit gehaast. Die dagen zijn voorbij. Hedendaags rechts is ongecontroleerd en gevaarlijk."

5. 10% van alle werknemers verdient bijna 50% van de globale loonmassa

Op nationaal vlak zijn de verschillen vaak gigantisch. Vooral in Afrika. In Niger verdient de 10% best betaalde werknemers 89% van de nationale loonmassa, terwijl de 10% armsten op 0,04% mogen rekenen. Aan de andere kant van het spectrum: Slovakije, Slovenië en Finland. In alle drie deze landen legt de bovenste 10% beslag op 23% van de loonmassa, terwijl de onderste 10% grosso modo 3% mag opeisen.

6. Polen wil inkomensbelasting voor jongeren onder 26 afschaffen

De Poolse regering heeft een wet goedgekeurd die de inkomstenbelasting voor werknemers onder de leeftijdsgrens van zesentwintig jaar schrapt. Doel van de maatregel is vooral de emigratie van Poolse jongeren naar West-Europa te stoppen.
7. Grafiek du Jour
De globale schuldenberg die een negatieve rente draagt nadert ondertussen de 11.500 miljard euro. Een absoluut record. Bijna de helft daarvan zit in Europa.

8. James Bond is voor Britse spionagedienst schitterend wervingsmateriaal

MI6 houdt van het imago dat James Bond creëert, Bond is sterk verbonden met het Britse aura van almacht en alwetendheid. Bovendien is het personage ook een geweldig instrument voor rekrutering.
Deel deze e-mail met een vriend
Deel
Kreeg je deze e-mail van een vriend?
Schrijf je hier in

9. 14 zaken die u moet weten over de Tour de France

Voor veel toeschouwers is de passage van de reclamewagens al een hoogtepunt. Nog voor de renners voorbijrijden, zijn ze getuige van een 20 kilometer lange parade die ongeveer 45 minuten duurt. Miljoenen gratis voorwerpen worden tijdens de stoet in het publiek gegooid. De parade bestaat uit zo’n 160 versierde wagens, en adverteerders hebben tot een half miljoen euro over voor een plaatsje in deze karavaan.
10. Video du Jour
Het Amerikaanse vrouwenvoetbalteam kroonde zich zondag in het Franse Lyon tot wereldkampioen. Amerikanen waren talrijk naar de Franse stad afgezakt om hun team te steunen. Eens de titel binnen zakten de supporters naar de binnenstad af om er het succes te vieren.  Een verslaggever van Fox News, de favoriete zender van de Amerikaanse president Donald Trump, bracht er verslag uit van de feestvreugde. Maar daar werd hij tot zijn verbazing getrakteerd op een "F*ck Trump"-concert.
    Express.be [NL]
    Ottergemsesteenweg Zuid 808 bus 103, Gent
    Belgium

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten