We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 24 maart 2021

#WORLDWIDE #BELGIUM #FLANDERS #climaxi #News #Journal #Update - TV Sociaal - Covid en klimaat - Algemene staking

 

Climaxi vzw
#Nwsbrf, maart 2021
TV Sociaal: Parkveld in Leuven blijft groen of toch zo groen mogelijk

Climaxi vzw maakt een tweede uitzending over Leuven en haar Parkveld. Ook deze uitzending is een mix van muziek, reportage, boekvoorstelling en poëzie. Je kan doorklikken onder de aflevering naar het stukje dat jou het meest aantrekt.

Het Parkveld is een zonevreemd bos en open kouter aan de rand van Leuven. Het zorgt al jaren voor discussie. Blijft deze zone landbouwgrond en bos of wordt het een industriezone annex bouwproject? Climaxi brengt de stem van buurtbewoners, landbouwers en politici samen in een kritische reportage. Didi De Paris schreeuwt Leuven tezamen, Nick Meynen heeft het over Corona en Klimaat. Bugari Express laat het swingen! 

Op vrijdag 26 maart om 20u komt deze aflevering online.
Verspreid je mee onze uitzendingen in jouw kringen?

Bekijk de trailer
Brochure: Covid en klimaat zelfde straat (zonder eind)

In 2020 kwamen een aantal interessante boeken uit die deze stelling kracht bij zetten en die de coronacrisis vanuit sociale en ecologische hoek analyseerden. De gelijkenissen en verschillen met de klimaatcrisis werden bestudeerd. Dit is een brochure met bijdrage van Dirk Geldof, Erik Swyngedouw, Valérie Trouet, Nick Meynen en Wannes Hubau.

Je kan de brochure bestellen via info@climaxi.be en een vrije bijdrage storten op BE40 0016 3236 1163.

Zin om ze mee te verspreiden in je buurt? Stuur een mailtje naar info@climaxi.be

Bekijk onze brochure
Interprofessionele staking 

De onderhandelingen voor loonsverhogingen voor de komende 2 jaar zitten in het slop. De werkgevers willen maximaal  0,4% loonopslag toestaan en  baseren zich hiervoor op de loonnormwet van '96. Een wet die door de regering-Michel in 2017 onder groot gejuich van de werkgevers werd gewijzigd.  

Climaxi is ervan overtuigd dat de sociale eisen van de vakbond gesteund moeten worden en roept dus ook op om deel te nemen aan vakbondsacties in je buurt.
Bourengbos: teken de petitie 

In onze vorige mail werkte de bijgevoegde link niet. Vandaag werkt de link opnieuw. Je handtekening is dus nog steeds welkom en broodnodig.

We vragen aan DNF om in het Bourengbos méér oude beuken te laten staan en om de rij van oude boeken in het bovenste deel van het Bourengbos te vrijwaren van kap: de bosbeheer plannen moeten meer aangepast worden aan het klimaat en de waarde van kleine bossen in ons landschap mag niet onderschat worden. Teken de petitie en vraag aan je buur om dat ook te doen.

 
Teken de petite
Vrijwilligers gezocht!

Interesse?

Contacteer ons

Steun Climaxi

met een gift op
rekeningnummer 

BE40 0016 3236 1163

Facebook
Website
Email
C Copyright © 2019, Climaxi vzw, All rights reserved.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten