We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 19 augustus 2021

#WORLDWIDE #WORLD #BELGIUM #FLANDERS #dewereldmorgen #Afghanistan #News #Journal #Update - #Afghanen wissen verwoed #digitale sporen nu #overheidsdata in handen van #taliban vallen

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Afghanen wissen verwoed digitale sporen nu overheidsdata in handen van taliban vallen

In Afghanistan wordt gevreesd dat overheidsinstanties en hulporganisaties er niet op tijd in zullen slagen om databases te beveiligen. Op die manier worden mensen kwetsbaar voor aanvallen van de taliban.

Lees verder

De monsterlijke Taliban en wij

  Het klonk als een echo uit een koloniaal verleden. Toen brachten de kranten alarmerende berichten telkens er een opstand...

Lees verder

Wat betekent de opmars van de taliban voor de wereldwijde heroïnehandel?

De snelle opmars van de taliban in Afghanistan laat de wereld verbijsterd achter, maar het machtsevenwicht was al langer aan het verschuiven. Hoogleraar conflictstudies Jonathan Goodhand legt uit wat de impact van economische factoren – in het bijzonder de handel in opium en heroïne - is op de recente ontwikkelingen.

Lees verder

Geloof in geweld, een actualiteitsanalyse

  Met Hans Achterhuis en zijn denkwerk ben je als lezer nooit klaar. Hij trouwens ook niet. Dat heb je...

Lees verder

Bijensterfte gevaarlijker voor Globale Zuiden dan voor het Westen

De afnemende populatie van bijen en andere bestuivers heeft potentieel verwoestende gevolgen voor mensen overal, maar de regio’s met een armere bevolking - Afrika, Azië en Latijns-Amerika - lopen het grootste risico. Zij zijn namelijk meer afhankelijk van gewassen waarvoor bestuiving noodzakelijk is.

Lees verder

Nine Antico over ‘Playlist’: “Ik verkies komedies vol tragiek”

“Ik hield van cinema voor ik van strips hield”, zegt Nine Antico, de Franse striptekenaar die met ‘Playlist’ de stap van het ene beeldverhaal naar het andere zet. Haar debuutfilm is een aanstekelijke komedie die draait rond de amoureuze en professionele coming-of-age van een jonge Parijse serveuse met een passie voor ‘bande dessinées’. De onderstroom van deze persoonlijke en in stijlvol zwart-wit gedraaide komedie zit vol pijn en woede. “Je moet kunnen incasseren om je dromen waar te maken.”

Lees verder

Jonas Geirnaert wordt ambassadeur Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Jonas Geirnaert heeft zich maandag in Leuven ge-out als ambassadeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen dat op zondag 3 oktober al voor de zesde keer de Refugee Walk (www.refugeewalk.be) organiseert. De organisatie roept eenieder op om die dag 10, 20 tot 40 km te wandelen en zich hierbij te laten sponsoren teneinde geld in te zamelen voor haar werk met vluchtelingen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

'Ruim 4 weken na de watersnoodramp: nog steeds gebieden die geen hulp krijgen'

  16/08/2021 Geachte ministers, Geachte parlementsleden, Beste journalisten, We zijn nu ruim 4 weken verder, 4 weken verder na de enorme watersnoodramp die zich heeft afgespeeld in de oostelijke kant van België in juli 2021....

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten