We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 17 september 2021

#WORLD #WORLDWIDE #BELGIUM #ANTWERPEN #GROEN #News #Journal #Update - Hoe lossen we de #wooncrisis in Antwerpen op?

 


ANTWERPEN

 

Het wonen van morgen

Hoe lossen we de wooncrisis in Antwerpen op?

26 september 2021  -  @deSingel

Schrijf je HIER in voor de inspiratie- en studievoormiddag over wonen!  ›

Goed wonen is een grondrecht. Maar voor veel mensen is goed wonen helaas geen realiteit. Er woedt een wooncrisis in Vlaanderen en in Antwerpen. En de coronacrisis deed er nog een schepje bovenop.

De wachtlijst voor sociale woningen is immens. De huurprijs voor appartementen stijgt. Bijna de helft van de huurwoningen voldoet niet op vlak van veiligheid, bewoonbaarheid en kwaliteit. Huurders kunnen de huurkosten moeilijk betalen.

Voor al deze woonuitdagingen in onze regio zoeken we, samen met experts ter zake, antwoorden op onze inspiratie- en studievoormiddag over wonen op zondag 26 september.

 

Schrijf je HIER in voor de inspiratie- en studievoormiddag over wonen!  ›

 

PROGRAMMA

9u00 - 10u00       onthaal met koffie

10u00 - 13u00     inspiratie- en studievoormiddag wonen

  • Joy Verstichele is coördinator van het Vlaams Huurdersplatform en schrijver van het boek "De onzichtbare wooncrisis". Verstichele geeft ons inzicht in de problematiek van het woonbeleid in het algemeen en koppelt dit aan de huurmarkt in en rond Antwerpen in het bijzonder. Hij doet suggesties over hoe we uit de wooncrisis kunnen raken en hoe we het woonbeleid menselijker en socialer kunnen maken.
  • Sarah El Massaoudi werkt voor het project Woonlab van Samenlevingsopbouw. El Massaoudi komt dagelijks in aanraking met concrete woonproblemen. Vanuit haar ervaringen op het terrein vertelt ze over hoe zij die aanpakken en doet ze aanbevelingen over wat de stedelijke en gemeentelijke overheden moeten ondernemen om kwaliteitsvolle woningen voor iedereen te garanderen.
  • Pascal De Decker is professor verbonden aan de KULeuven en de UGent, en lid van het Steunpunt Wonen. De Decker doet al jaren onderzoek naar wonen en woonbeleid in Vlaanderen en bracht ettelijke rapporten en publicaties uit, van woonbehoeften voor ouderen tot discriminatie op de woonmarkt, over de droom van de alleenstaande woning in de groene rand tot het belang van de stad, over woningprijzen en woonkwaliteit en de toekomst van het sociaal wonen. Vandaag daagt De Decker ons uit: in welke richting moet het woonbeleid evolueren?

13u00 - 14u00       broodjeslunch

Aansluitend op deze inspiratie- en studievoormiddag, gaat er in de namiddag tussen 14u en 17u een wooncongres van Groen door in de Singel in Antwerpen. Groen-leden uit Antwerpen en de rand krijgen hiervoor een aparte uitnodiging. Ook lid worden? Sluit hier aan!

 

           

Schrijf je HIER in voor de inspiratie- en studievoormiddag over wonen!  ›

           

www.groenantwerpen.be

  

Groen Antwerpen, Statiestraat 146, 2600 Berchem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten