We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 6 mei 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - BRUZZ - News from Brussels - Deze week


View this  in your browser
Bruzz
Deze week

Orthodoxe Brusselaars vieren vandaag Pasen: ‘Voor ons hét feest van het jaar’

Samenlevingzaterdag 4 mei 2024

De Orthodoxe Kerk viert vanavond en morgen Pasen, het is voor de gemeenschap een echte hoogdag: "Onze kathedraal zal afgeladen vol zitten, mensen zullen buiten moeten wachten."

lees meer

BRUZZ International: biercafé GIST, ayurvedisch koken en yoga voor kinderen

Samenlevingzondag 5 mei 2024

We drinken ambachtelijke Belgische bieren bij GIST, leren ayurvedisch koken van een ex-bibliothecaris, wonen een les yoga voor kinderen bij en ontmoeten een Italiaanse ex-piloot die een boek schreef.

lees meer

Familiehulp bestaat 75 jaar: ‘Willen absoluut in Brussel blijven’

Samenlevingzaterdag 4 mei 2024

Hulp aan huis bij het koken, poetsen of boodschappen doen, kost voor Nederlandstaligen in Brussel meer dan voor Franstaligen. Familiehulp, een van de aanbieders, wil nu zélf het prijsverschil betalen.

lees meer

COLUMN

Overal in Brussel hangen ze, stickers met maar één woord op: klet
Columnvrijdag 3 mei 2024

Charlotte De Cort is een Brusselse scenarist en regisseur. Ze schrijft met filmische flair over haar ervaringen in de stad die haar inspiratie leveren voor nieuwe filmcreaties.

lees meer

REPORTAGE

De verborgen wereld van kink en bdsm: 'Mannen die lijden winden mij op'
Samenlevingwoensdag 1 mei 2024

Bdsm, shibari, fetisj, puppyplay, sex positive: Brussel ontpopt zich als de hoofdstad van de kinky feestjes. BRUZZ ging zelf naar een feestje en sprak met diverse organisatoren.

lees meer

Frontex kan worden ingezet in Brussel-Zuid

Samenlevingvrijdag 3 mei 2024

Agenten van het Europees grensagentschap Frontex zullen op Belgisch grondgebied kunnen worden ingezet om de politie bij te staan. De Kamer heeft daarvoor donderdagavond een wetsontwerp goedgekeurd.

lees meer

Gezien: autobezitter smeekt om voertuig ongemoeid te laten

Veiligheiddonderdag 2 mei 2024

De eigenaar van een Nissan Micra aan de Luchtvaartsquare in Anderlecht, aan de Kleine Ring, is het beu dat er telkens opnieuw ingebroken wordt in zijn wagen. "Stop met inbreken."

lees meer

PODCAST

#104 Radio Radzinski met Steven Defour: over een grote bek, gebrek aan gif en papa Jacques
Sportdonderdag 2 mei 2024

In een nieuwe Radio Radzinski analyseren we samen met oud-speler Steven Defour het spel van paars-wit en bespreken we zijn turbulente overstap naar Anderlecht. “Ik dacht meteen: hier komt shit van."

lees meer

INTERVIEW

35 jaar Brussels Gewest: ‘Financiële situatie is verontrustend'
Politiekdonderdag 2 mei 2024

De financiële miserie van Brussel is ook een buitenkans om het Gewest te hervormen. Het is maar een van de vaststellingen die Didier Gosuin (Défi) en Guy Vanhengel (Open VLD) doen.

lees meer

Vier stamgasten verzekeren toekomst van Café In den Hemel in Ganshoren

Resto & Barwoensdag 1 mei 2024

Café In den Hemel in Ganshoren kan dan toch blijven bestaan. Vier vaste stamgasten hebben besloten om uitbater Stef Vandenbergh te versterken.

lees meer

IN DE KIJKER

Broodhuis lekt en brokkelt af, kunstcollectie wordt weggehaald
Stedenbouwmaandag 29 april 2024

Het Broodhuis wacht al een kwarteeuw op een grondige restauratie. Inmiddels zijn het dak en de gevel zo lek dat de collectie op de tweede verdieping weggehaald wordt.

lees meer

BIJGEDACHTE

Van den Brandt struikelt over stephervorming
Opiniedinsdag 30 april 2024

Vorige week schorste de Raad van State het deel van ministerieel besluit dat het aantal spelers en de vloot deelsteps beperkte. Elke Van den Brandt zegt de ‘juridische guerrilla’ te betreuren.

lees meer
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten