We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 6 mei 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM MECHELEN - Jazz Zolder - Jazz Concerts - Nieuwsbrief Jazzzolder

 

In deze nieuwsbrief

  • 10/05/2024: Le Monde Merveilleux de Pépito

  • Bespreking: Marco Marcelletti trio (26/04)

  • Bigband Battle 2024

  • Jaarlid worden?

Vrijdag 10 mei 2024

Le Monde Merveilleux de Pépito

Le Monde Merveilleux de Pépito is een autobiografisch project van trompettist Pierre-Antoine Savoyat, wiens composities momenten en beproevingen van het leven oproepen. Via deze verhalen is het een ontmoeting van creatieve muzikanten op zoek naar vrijheid. Beïnvloed door de kwartetten van Wayne Shorter, Ambrose Akinmusire en Tom Harrell biedt de groep je een ontroerend moment vol humanisme.


Pierre-Antoine Savoyat: trompet, bugel

Simon Groppe: piano

Fil Caporali: contrabas

Oscar Georges: drums

Reserveer tickets
It’s Jazz, it’s Berg, it’s Bach, it’s UMAX!

Bespreking: Marco Marcelletti trio (26/04)


Zoals jullie weten programmeert de Jazzzolder graag jonge groepen en vandaag zijn er drie goede muzikanten uit Italië die werken vanuit het Brusselse. De bassist Federico Stocchi kennen we al van vroegere JazzContesten die we organiseerden. Maar alles draait vandaag rond de pianist Marco Marcelletti die ook de componist is en afkomstig is uit Milaan. Ze spelen al drie jaar samen en duikelen binnenkort de studio in voor hun eerste plaat op te nemen.


Wat spelen de drie muzikanten lyrisch en afwisselend met pittige accenten op de cymbalen van drummer Gionata Giardina zoals in het nummer ‘Micchè’. Ze houden goed oogcontact. We horen o.a. ‘lost freedom’ dat Marco schreef tijdens de lockdown met een rustig begin met een shaker percussie en mooie opbouw met vlotte snelle baslijnen. Ook leuk is ‘the errant train’ die toch uiteindelijk stopt: supersnelle pianoriffs met voortkabbelende passages.  Elke muzikant kan zijn ding doen en soleren. In het tweede deel krijgen we een mooie lange toegift waarin bekkens en brushes afwisselen. We houden jullie op de hoogte als de plaat eraan komt.

(Michel P.)

Bigband Battle 2024

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni 2024 organiseert Daar Events vzw i.s.m. coproducenten GC 't Blikveld, Hnita Jazz Club, Jazzzolder Mechelen en programmapartner VLAMO de Bigband Battle 2024.


Na een succesvolle eerste editie in 2023 gaat het festival deze keer 'BIG' met maar liefst 9 bands. We ruilen de iconische site van de oude Meuropsite in Rijmenam deze keer in voor een andere legendarische cultuurtempel.


In het overdekt amfitheater van ’t Blikveld geven we 9 bigbands een uniek concertpodium. Daarnaast brengen enkele jazzcombo's de liefhebbers in de juiste sfeer in de theaterzaal, die wordt omgetoverd tot een gezellige jazzclub.


Voor meer informatie, klik op onderstaande affiche.

https://www.blikveld.be/bigbandbattle24

Jaarlid worden?

Kom je wel vaker naar de Jazzzolder en ken je ondertussen iedereen aan de inkom, de bar, de plaatjesdraaier en al de andere mooie mensen die deel uitmaken van de vrijwilligers die alles mogelijk maken? Dan kan het wel eens interessant zijn om officieel jaarlid te worden. Voor maar 180 euro krijg je een jaar lang toegang tot de 24 concerten die we doorheen het jaar organiseren. Alle nodige informatie vind je hieronder terug.

Lidgeld: 180 euro.  Geldig voor 12 maanden.  Reknr: BE49 7330 3396 3871  met vermelding "Jaarlid".

Ontdek concertaankondigingen en -verslagen op Facebook en geniet van livefragmenten op Youtube.


Op Jazzepoes, de site van huisfotograaf Winus, vind je ook aankondigingen, fotoreportages en slideshows over de optredens in de Jazzzolder.


Sponsors:

In het verleden was je ingeschreven op onze nieuwsbrief, of hebben we je contactgegevens ontvangen, om je op de hoogte te houden van onze jazzprogrammatie en gerelateerde activiteiten.


We gebruiken je emailadres uitsluitend voor het verzenden van nieuwsbrieven en mails van de Jazzzolder vzw, Jazzcontest of Jazzathome. Je gegevens worden niet doorgegeven aan derden.


Je kan je hier uitschrijven. Je gegevens worden dan onmiddellijk verwijderd uit ons adressenbestand.


De Jazzzolder vzw is niet verantwoordelijk voor foutieve informatie.

Info, contact en reacties:

de jazzzolder vzw: p.a. Pareipoelstraat 3, 2800 Mechelen. Tel: 00-32-497 02 93 61 jazzzolder@gmail.com - www.jazzzolder.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten