SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 22 juli 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - maandag 22 juli 2024

 


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Presidentskandidaat Kamala Harris populair bij geldschieters, en dus niet kansloos

Joe Biden zal geen kandidaat zijn om zichzelf op te volgen als president van de Verenigde Staten. Zondag liet hij in twee opeenvolgende mededelingen weten dat hij zijn termijn als president tot eind dit jaar wil volmaken, en dat hij zijn vice-president Kamala Harris steunt als kandidaat voor de Democratische Partij.

Lees verder

Extreemrechts en het hangslot aan de deur naar buiten

In deze longread argumenteert Charles Ducal dat de kanteling naar extreemrechts eigen is aan het kapitalistisch systeem en dat de liberale democratie niet in staat is om zich daartegen te verdedigen. Hij pleit in dat verband voor een grondige en onbevangen analyse van de geschiedenis en de rol van het communisme in de strijd tegen extreemrechts.

Lees verder

Brits onderzoek: jongeren halen twee derde van hun calorieën uit ultrabewerkt voedsel

Britse jongeren halen nu al twee derde van hun dagelijkse calorie-inname uit ultrabewerkte producten. Dat baart wetenschappers zorgen, want zo’n dieet is een pak minder gezond dan verse ingrediënten.

Lees verder

Westelijke Jordaanoever: Israëlische soldaten vernielen Oxfam-project

Op 7 juli viel het Israëlische leger naar verluidt een door Oxfam gesteunde familieboerderij aan in de wijk Irtah in Tulkarem. De boerderij, die gefinancierd wordt door de directie-generaal Ontwikkelingssamenwerking en Humanitaire Hulp (DGD), ligt direct naast de illegale Israëlische muur en een Israëlische militaire wachttoren.

Lees verder

Geweld in Soedan: een oorlog tegen burgers

Een nieuw rapport van medisch humanitaire organisatie Artsen Zonder Grenzen toont dat de bescherming van burgers in elkaar gestort is door de oorlog in Soedan. Hele gemeenschappen ervaren willekeurig geweld, moorden, martelingen en seksueel geweld te midden van aanhoudende aanvallen op gezondheidswerkers en medische voorzieningen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Dringend gezocht: een betaalbare woning voor een gezin met drie kinderen

  In de Essenstraat speelt zich een drama af. Nog maar eens. Opnieuw een gezin dat het huis uit moet. Twee ouders, drie kinderen. Alweer een verlies voor de straat. Aan de regietafel: het Antwerpse...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten