SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 13 augustus 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - dinsdag 13 augustus 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

De Wever, Israël en de kiemen van het fascisme

De misdaden van Israël worden gelegitimeerd door een onderscheid te maken tussen mensen en onmensen. Dat doet denken aan de donkerste bladzijden uit de geschiedenis.

Lees verder

Israël en VS botsen op grenzen van hun overmoed na mislukte inval in Jemen

Het is bijna nergens opgemerkt, maar in de voorbije dagen zijn ongeveer 70 Israëlische en VS-huurlingen uitgemoord, zodra ze de grens met Jemen overstaken. Wat ze daar van plan waren, is giswerk. Het is een hardnekkige wet die in elke oorlog weer terugkeert: technologische voorsprong werkt slechts tot de vijand ze inhaalt. Dat hebben Israël en de VS met dit debacle ervaren.

Lees verder

250 BV's en experts roepen regering op voor ambitieus klimaatbeleid: 'Klimaatcrisis neemt geen vakantie'

Meer dan 250 wetenschappers, bekende Belgen en burgerbewegingen roepen in een open brief van 11.11.11, Bond Beter Leefmilieu en Canopea de Vlaamse en Federale onderhandelaars op om ambitieus klimaat- en natuurbeleid centraal op te nemen in de regeringsnota. Want de klimaatopwarming is in een stroomversnelling geraakt, met alle rampzalige gevolgen vandien.

Lees verder

Snel eten om tijd te besparen? Slecht idee voor je gezondheid

We kennen allemaal dat opgeblazen gevoel nadat we weer eens onze lunch naar binnen hebben geschrokt. Maar te snel eten heeft ook ernstigere gevolgen voor onze gezondheid, schrijven Esther Martínez Miguel en Silvia Gómez Senent, specialisten van de Spaanse Nebrija-universiteit.

Lees verder

Waarom bosbranden gevaarlijker worden

Na meer dan een jaar van recordhitte nadert het hoogtepunt van het bosbrandseizoen in grote delen van onze groene planeet. Wat betekent dat voor mens en natuur? “Zelfs bomen stoppen met ademen als reactie op de rook”, zeggen experts.

Lees verder

De kille nachten van de jeugd, tragisch mooie literatuur

Slechts twee romans en één verhalenbundel publiceerde de Turkse schrijfster Tezer Özlü voor zij op 43-jarige leeftijd overleed. Haar eerste roman 'De kille nachten van de jeugd' over de vlucht van een jonge vrouw uit de bekrompenheid van haar dorp naar de doelloosheid van de stad leest alsof het gisteren geschreven is. In Turkije heeft zij een cultstatus en wordt haar boek 44 jaar later nog steeds herdrukt. Tragisch mooie literatuur.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Dronken doodrijders: waarom kan het nog in 2024?

Het kan nog steeds. Tien keer veroordeeld worden voor dronkenschap achter het stuur en toch nog mensen doodrijden, zoals recent in Ruddervoorde, waar een vader, moeder en dochter werden doodgereden. Volgens Walter De Smedt is dit het gevolg van een algemene sociale normvervaging, tot in het justitiële apparaat zelf, waar men nooit 'fouten' toegeeft en slechts disfuncties 'vaststelt'.

Lees verder

Wij verwerpen met klem de destabilisatiepogingen tegen de regering van Venezuela

Nobelprijs voor de Vrede, Adolfo Pérez Esquivel, Evo Morales, voormalig president van Bolivia en Manuel Zelaya, voormalig president van Honduras, verwerpen samen met meer dan 300 prominente intellectuelen, schrijvers, journalisten, politieke leiders en activisten de poging tot staatsgreep tegen de Bolivariaanse Republiek Venezuela.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten