SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 27 september 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - progressieve media - Donderdag 27 augustus 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Angeline Van Den Rijse (ABVV): De Wever wil vakbonden ondermijnen

Angeline is voorzitter van het ABVV in Oost-Vlaanderen. Zij strijdt voor vrouwenrechten, hogere minimumlonen en meer betaalde vrije tijd. Wij spraken haar op solidariteitsfestival ManiFiesta over de gevolgen van de besparingsplannen in de gelekte, zogenaamde, 'supernota' van de mogelijke nieuwe regering onder Bart De Wever. 

Lees verder

Julian Assange komt naar Straatsburg op 1 oktober

Julian Assange spreekt op 1 oktober 2024 voor het eerst in het openbaar na zijn vrijlating uit een Britse gevangenis op 25 juni. Hij zal daar het woord richten tot de Commissie voor Mensenrechten van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa.

Lees verder

7 oktober 2024, de Apocalyps een jaar na de opstand van het getto van Gaza

Was het de uitbraak uit het getto van Gaza op 7 oktober 2023 die de Israëlische genocide in Gaza uitlokte? Of was de Al Aqsa Flood een ultieme opstand tegen de stille en geplande genocide die reeds jaren aan de gang is in bezet Palestina en nu voor de ogen van wereld zijn eindfase is ingegaan?   

Lees verder

Dokters van de Wereld in Libanon: "Humanitaire crisis dreigt"

De recente intensivering van aanvallen in Libanon dreigt het land in een ernstige humanitaire crisis te storten. Dokters van de Wereld ontplooit noodprogramma’s en helpt de getroffen bevolking met medische hulp.

Lees verder

Film Fest Gent, editie 51: Rode loper voor nieuwe stemmen en talent van eigen bodem

Na editie 50 volgt geen kater want Film Fest Gent trakteert ons ook dit jaar op een avontuurlijk filmfeest. Tussen de openingsfilm van Tim Mielants en de afsluiter van local hero Dimitri Verhulst staat er van 9 tot 20 oktober nog straf ‘made in Belgium’ werk op het programma. Verder presenteert Gent naast in Cannes en Venetië bekroonde films ook een pak nieuwe stemmen én een primeur: de generatieve film ‘Eno’. Plus een eerbetoon aan de Palestijnse filmmaker Michel Khleifi en een urgent Classics luik. Net voor de presidentsverkiezingen kan je Amerikaanse politieke filmklassiekers op het grote scherm (her)bekijken. (om ‘Dr. Strangelove’s’ Major Kong te citeren:) Whaaaaaahoooooo! Wahhooooo!

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De handdoek van Els van Doesburg

Els van Doesburg, schepen voor wonen en gezondheidszorg, tevens voorzitter van het Ziekenhuisnetwerk Antwerpen, het Zorgbedrijf Antwerpen en Woonhaven, staat met de handdoek klaar voor het geval haar meester Bart De Wever zich in Brussel nat zou maken.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten