SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 9 september 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - progressieve media - maandag 9 september 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Leesgroep: Anti-imperialisme voor beginners

Heb je interesse om deel te nemen aan de leesgroep over de belangrijkste ideeën van historicus Vijay Prashad, die samen met Noam Chomsky een van de belangrijkste progressieve intellectuelen is van deze tijd? Dan kan je je nu aanmelden.

Lees verder

Extinction Rebellion laat Disney Dreams weten dat het cruiseschip niet welkom is in Zeebrugge

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) hebben in de haven van Zeebrugge duidelijk gemaakt dat de passagiers van het cruiseschip Disney Dream niet welkom zijn. De activisten protesteren tegen het extreme brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van cruiseschepen, die volgens hen niet passen bij de klimaatnoodtoestand waarin de wereld zich bevindt.

Lees verder

Meer dan 70 procent wil ecocide in strafrecht

Meer dan 70 procent van de inwoners uit de G20-landen is voorstander om milieuschade strafbaar te maken. Bedrijven of regeringen die de natuur of het klimaat beschadigen zouden zo voor de rechter gebracht kunnen worden.

Lees verder

Sportdrama ‘Tatami’: Judoka’s in een politieke wurggreep

In de slipstream van een sportzomer waar de relatie tussen sport en politiek zorgvuldig buiten beeld werd gehouden pakt ‘Tatami’ uit met een heel andere ‘achter de schermen’ kijk. De politieke thriller van Guy Nattiv (‘Skin’) en Zar Amir Ebrahimi (‘Holy Spider’) toont als karakter gedreven drama hoe een Iraanse judoka de speelbal wordt van propaganda en machtspolitiek. Intense cinema maar tegelijk ook een scherpe filering van het politieke aspect van (top)sport en de positie van de vrouw in de Iraanse samenleving.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Drie studenten voor de rechter gedaagd door KU Leuven – Solidariteitsactie op 3 september

  Op maandag 3 september om 14u00 moeten drie studenten opnieuw voor het vredegerecht in Leuven verschijnen. De KU Leuven heeft deze studenten aangeklaagd vanwege hun deelname aan de bezetting van De Valk 3 als...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten