SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 12 juli 2019

Update: nieuws en informatie van over de hele wereld - 12.07.2019

View in browser
De tristesse van een vermijdbare tragedie - 8 opmerkelijke nieuwe feiten over ouder worden - De Siberische Malediven
⏰Deze nieuwsbrief telt 922 woorden - leestijd: 3 ½ minuten

1. ‘Brussel in 2050 hetzelfde klimaat als Canberra’

De onderzoekers gaan ervan uit dat de steden van vandaag eenzelfde klimaat te wachten staat als steden die nu een kleine 1.000 kilometer zuidelijker liggen. Als de studie een goede voorspeller is, wacht ook Brussel een warmer klimaat, vergelijkbaar met dat van het Australische Canberra.

2. Een première… Amazon feliciteert Trump met zijn actie tegen Frankrijk

Volgens de krant Le Monde gaan er binnen de regering Trump stemmen op om de Franse wijnen aan hogere invoertarieven te onderwerpen. Ook dreigt voor Franse bedrijven die in de VS actief zijn en Franse burgers die er wonen een verdubbeling van de belasting.

3. Bijzonder-getimed stuk op P-magazine, werd uiteindelijk een welgemikte hit job

Het zal de bunkermentaliteit bij de N-VA alleen maar verder versterken: het wantrouwen voor de media was altijd al groot bij de Vlaams-nationalisten. [...] Hoe kon het dat Van Dijck die post aanvaardde, wetende dat hij werd gechanteerd door een callgirl, en vooral, die informatie blijkbaar niet deelde met de top? 
4. De tristesse van een vermijdbare tragedie
"Niemand verwacht dat politici heiligen zijn, maar wie de grote politieke ambten ambieert, moet een minimum aan respectabiliteit uitstralen en dat ook verdienen, net omdat de politieke instellingen ertoe doen. Er zijn stilaan te veel incidenten die dat respect en de mogelijkheid tot dialoog die eruit voortvloeien onderuithalen. Dat de Vlaamse minister-president de Belgische vlag een 'vod' noemt, was een van die incidenten. De manier waarop het respect voor het voorzitterschap van het Vlaams Parlement gisteren is onderuitgegleden, is er eveneens een."
Bart Haeck, in De Tijd
"Het was een grote blunder om de hoge post te aanvaarden zonder de partijtop op de hoogte te brengen van de risico’s. Hij verpandde het krediet dat hij als noeste backbencher jarenlang had opgebouwd. Hij ­beschadigde de N-VA op een bijzonder ongelegen ­moment. En hij ­beschaamde de instelling waaraan hij zijn hele politieke leven wijdde. Op 11 juli in het Brusselse stadhuis, nota bene. Elk van de twee incidenten die hij over zichzelf ­afriep, had hij politiek kunnen overleven, maar samen vormden ze een onneembare hindernis."
Bart Sturtewagen, in De Standaard

5. Komt er een soort OPEC-kartel voor koffieproducenten?

Vele koffieboeren zeggen dat de productiekost inmiddels hoger ligt dan de prijzen die op de markten voor de bonen worden betaald. Die problemen hebben zelfs veel koffieproducenten aangezet om op andere teelten over te stappen. In Centraal-Amerika maken vele koffieboeren de keuze om de emigratiestroom naar de Verenigde Staten te vervoegen.

6. Nieuwe haventerminal in Marokko en pan-Afrikaans vrijhandelsakkoord bieden nieuwe hoop voor Afrika

De haven van Tanger heeft niet enkel een samenwerkingsakkoord met de haven van Antwerpen. Het richt zich ook op de connectie met West-Afrika en heeft connecties met een 40-tal havens in 21 landen daar. Dit is een enorme groeimarkt: indien West-Afrikaanse landen aan 5 percent per jaar blijven groeien, gaan er jaarlijks 1 miljoen containers extra naartoe. 
7. Uw broodrooster heeft meer capaciteit dan de computer die de Apollo 11 naar de maan bracht
Op 20 juli is het exact 50 jaar geleden dat de Amerikanen een man op de maan zetten. Verschillende publicaties publiceren ter gelegenheid van die verjaardag een 'maanspecial'. Daarbij lees je vaak onwaarschijnlijke zaken. 
"Hoewel de Apollo Guidance Computer (ACG) ver vooruit was op zijn tijd, was hij in vergelijking met de computers die we vandaag gebruiken vrij beperkt. 
De AGC begeleidde de astronauten veilig naar de maan en terug naar aarde. Hij beschikte over  een processor van 0,043 MHZ, en had 64 kilobyte aan werkgeheugen. 
Volgens Computer Weekly waren de toenmalige 'ingenieuze computersystemen' niet krachtiger dan een zakrekenmachine en had de AGC meer beperkingen dan de electronica die in moderne broodroosters zit en die via een interne computer het apparaat starten, stoppen en de ontdooifunctie activeren."
[Op onderstaande foto links de AGC, rechts het toetsenbord om hem te bedienen.]

8. Bij H&M kan je straks kledij kopen en ze volgende maand betalen

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz (H&M) biedt consumenten de mogelijkheid kleding te kopen en te dragen, maar pas op een later tijdstip te betalen. Het aanbod is een innovatief loyaliteitsprogramma waarmee H&M nieuwe klanten hoopt te kunnen aantrekken.
Deel deze e-mail met een vriend
Deel
Kreeg je deze e-mail van een vriend?
Schrijf je hier in

9. 8 opmerkelijke nieuwe feiten over ouder worden

"Ik ben tegen ouder worden, want je wordt niet wijzer naarmate de jaren vorderen. Integendeel, je krijgt een hoop kwalen. Mensen leggen er graag een laagje vernis op en zeggen dan: ‘Ach, je wordt milder. Je begrijpt het leven beter en leert de zaken te accepteren.' Ik zou dat allemaal gelijk inruilen om opnieuw 35 te zijn." - Woody Allen (83)
10. Foto du Jour: de Siberische Malediven
Een meer in de buurt van de Russische stad Novosibirsk is een trekpleister geworden voor Instagrammers die er foto's nemen in het azuurblauwe water. De plek wordt door de selfie-nemers ondertussen al de 'Siberische Malediven' genoemd. Dat het meer zijn exotische kleur dankt aan de grote hoeveelheden alkaline-afval die door een nabijgelegen steenkoolmijn in het water worden gedumpt, lijkt de bezoekers niet te storen. Het water is niet giftig, maar veroorzaakt sterke irritatie van de huid.
      Express.be [NL]
      Ottergemsesteenweg Zuid 808 bus 103, Gent
      Belgium

      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten