We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 28 maart 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen.be Magazine - Progressieve Media - Meneer Van Grieken | VN-Resolutie staakt-het-vuren Gaza | 3454 daklozen in Antwerpen

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Meneer Van Grieken, is het echt toeval dat de profiteurs en spionnen zich in uw partij bevinden?

Geen enkele partij die een grotere nadruk legt op het vermeende probleem van corrupte politici die het landsbelang niet op de eerste plaats zetten. Wie blijkt er zich na onderzoek te hebben laten omkopen door een buitenlandse macht? Juist, Filip Dewinter van het Vlaams Belang.

Lees verder

VS laten definitief elke schijn van respect voor internationaal recht varen

Met hun commentaar dat VN-Resolutie 2728 niet bindend zou zijn, laten de VS het laatste greintje schijn van respect voor het internationaal recht varen. De VS hebben (net als Israël) een historisch lang palmares van misprijzen voor de VN. Ditmaal hebben ze definitief een morele grens, een 'point of no return', overschreden.

Lees verder

3.454 daklozen in Antwerpen: gevolg van huidig woon- en opvangbeleid

Een alarmerend totaal van 3.454 mensen leeft zonder vast verblijf of dak boven het hoofd in Antwerpen. Dat bevestigen de cijfers van de daklozentelling die vandaag bekend werden gemaakt. Het werpt een licht op de schaduwzijde van het woonbeleid in onze stad. 3.454 dak- en thuislozen staan in de kou.

Lees verder

Stop de wapenhandel met Israël! Militair embargo, NU

Volgens een opiniepeiling van YouGov wil driekwart van de Belgische bevolking dat er een einde komt aan de wapenhandel tussen België en Israël. Toch leggen de regeringen in ons land geen wapenembargo op tegen Israël. Tijd voor actie, zegt Jasper Thys van intal Globalize Solidarity.

Lees verder

Studentenbeweging Comac geeft petitie voor academische boycot af aan Vlaamse universiteiten

Studenten van Comac, de studentenbeweging van de PVDA, hebben woensdag 27 maart meer dan 7.500 ingezamelde handtekeningen voor een academische boycot tegen Israël afgegeven aan Jan Danckaert, voorzitter van de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR) en rector van de VUB. “Zolang universiteiten samenwerken met Israël, steunen ze de genocide in Gaza”, klinkt het.

Lees verder

Iedere leerling heeft recht op goed onderwijs

De voorzitters van de lokale overlegplatforms in het onderwijs trekken aan de alarmbel. Willen we de kwaliteit van ons onderwijs optrekken en onderwijsongelijkheid bestrijden, dan zijn investeringen in capaciteit en ondersteunend onderwijsbeleid noodzakelijk.

Lees verder

Klimaat zal wijnregio’s flink dooreenschudden

Laaggelegen wijnregio’s in Spanje, Italien Californië zullen tegen het einde van deze eeuw niet meer leefbaar zijn, blijkt uit onderzoek van verschillende Franse instituten. Maar nieuwe regio’s worden geschikt, waaronder België, Nederland en zelfs Denemarken.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Vlaamse milieubeweging laat partijen eco-examen afleggen: check hier hoe ze scoren

Ongeacht hun onderlinge verschillen, moeten alle politieke partijen gezond voedsel, een vitale bodem, proper water en een leefbare planeet veiligstellen. Hoe staan ze tegenover deze uitdagingen? De Vlaamse milieu-, natuur- en klimaatbeweging peilde uitgebreid naar alle posities, en deelt het resultaat vandaag.

Lees verder

Protest landbouwvakbonden: 'Eerlijke voedselprijzen en einde aan EU-Mercosur'

Boerenforum, FUGEA, de Europese Coördinatie Via Campesina (ECVC) en hun bondgenoten uit het maatschappelijk middenveld zoals FIAN Belgium kwamen dinsdag 26 maart terug samen in Brussel, vlakbij de Europese Raad van Agrifish. FUGEA plaatste koeien beschilderd in Belgische kleuren op een paar meter van het gebouw. Met deze actie verzetten de progressieve landbouwvakbonden zich tegen de uitholling van milieumaatregelen en eisen eerlijke prijzen en een stopzetting van het EU-Mercosur-akkoord.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten