We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 1 april 2016

DE WEEK IN ZEVEN CITATEN (EN EENTJE EXTRA)

DE WEEK IN ZEVEN CITATEN (EN EENTJE EXTRA)

Brussel - Hooligans - 27 maart 2016 - Gemengd publiek.jpgHet was weer een week waarin de emoties hoog oplaaiden, en waarin het zoeken was naar wat waarheid en wat manipulatie is. Is er vandaag, 1 april, trouwens iets om mee te lachen te bespeuren in de media? 
“Aan al die gevoelens van verslagenheid, verdriet en woede kwam abrupt een einde toen ik dinsdagavond op straat door mensen werd nageroepen. En ook toen ik in mijn mailbox vragen kreeg van mensen aan wie ik nog net vorming over racisme had gegeven. Wat ik als moslima nu eigenlijk over die aanslagen dacht?”Samira Azabar ervaarde na de aanslagen in Brussel nog maar eens hoe moslims worden nagekeken, zelfs na vorming over racisme. (Gazet van Antwerpen, 26 maart 2016)
“De burgemeester neemt een politiebesluit dat een woning onbewoonbaar is, maar de appartementen worden toch verhuurd omdat er geen andere plek is. Er vloeit al jarenlang veel te weinig geld naar de probleemwijken in het historische centrum van Molenbeek. Er zijn niet genoeg scholen om de snelle bevolkingsgroei op te vangen. Leerkrachten zitten thuis met een burn-out of haken af. Heel wat jongeren haken af in het vijfde middelbaar, of geraken daar zelfs niet. De helft van de jongeren tussen 18 en 25 jaar is werkloos, dat blijft het grootste probleem. Met de stempel ‘Molenbeek’ op je voorhoofd vind je moeilijk werk, zelfs diegenen met een diploma.” Neen. Dit is geen ‘geitenwollensokker’ aan het woord maar Johan De Becker, commissaris van de politiezone Brussel-West waaronder Molenbeek valt. (De Tijd, 26 maart 2016)
“Alle islamverenigingen nemen afstand van de aanslagen in Brussel, en veroordelen de feiten zo goed, dat elke moslim die op straat loopt zoveel praat heeft. Een bewijs dat hun woord evenveel waard is als een zak lucht. Ze nemen afstand, maar in hun binnenste juichen ze allemaal. Laat je niet verleiden door de taqiyya die momenteel door hun verteld wordt.” De moslims mogen zich distantiëren van de terreurdaden zoveel als ze willen, Gunther Vleminx (Vlaamse Verdedigingsliga) blijft wantrouwen spuiten. (Facebook, 26 maart 2016)
“Dat de gewapende jihad nergens goed voor is, weten we vandaag maar al te goed. Dat de Hitlergroet nergens goed voor is, weten we al veel langer. De lijst met nieuwe incidenten groeit gestaag. In Duitsland hielden neonazi's onlangs een vrouw met twee kinderen tegen met Hitlergroet en de boodschap: "Wij zijn het heersende ras." De mannen trokken hun gulp open en begonnen op de kinderen te plassen. Om het met Geert Bourgeois te zeggen: niet meteen lieden die de pluralistische waarden van onze samenleving delen. Ook dat moeten we altijd blijven herhalen.” Joël De Ceulaer roept op om radicale moslims geen ‘clowns’ te noemen, maar neonazi’s ook niet slechts ‘bietekwieten’. (De Morgen, 29 maart 2016)
“De N-VA van Bart De Wever herinnert in 2016 aan het Vlaams Blok van Gerolf Annemans in 2004. Die knipoogde dat zijn partij ook na de veroordeling voor racisme vuil genoeg (sic) zou blijven om aantrekkelijk te zijn voor het volk. De vergelijking flatteert niet.” Het Laatste Nieuws-commentator Jan Segers fileert de motieven van de N-VA om de veroordeling van het geweld aan het Beursplein zondagnamiddag in Brussel niet te ondertekenen samen met de partijvoorzitters van CD&V, Open VLD, SP.A en Groen. Lees terzake ook Marc Van Ranst. (Het Laatste Nieuws 29 maart 2016)
“Links stond niet achter de oorlog in Irak die nu door haast iedereen wordt omschreven als de bron van het internationale terrorisme. Wij – ik zeg gemakshalve wij – betoogden tegen Blair en Bush omdat wij onze twijfels hadden over de valse voorwendsels waarmee men ten strijde trok (de onbestaande chemische wapens van Saddam) en omdat wij geloofden dat een militair ingrijpen alleen voor nog meer ellende zou zorgen in een zwaar geteisterde regio. Links heeft de afgelopen jaren grote inspanningen gedaan om een einde te maken aan discriminatie van allochtonen. Zowat alle sociologen zijn het erover eens dat systematische achterstelling op de arbeidsmarkt weliswaar niet de enige, maar wel een belangrijke factor is waarom moslimjongeren zich niet thuis voelen in onze maatschappij. (…) Links is niet verantwoordelijk voor het falen van anti-terreur en inlichtingsdiensten, en ook niet voor het tekort aan middelen voor justitie. Links was geen vragende partij voor het communautair gekibbel dat ons land jarenlang gegijzeld heeft, waardoor meer essentiële hervormingen bleven liggen. En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.” ‘Links’ heeft de ‘clowns’ van Sharia4Belgium onderschat, maar is geenszins verantwoordelijk voor het terrorisme dat volgde. Integendeel. (Apache, 30 maart 2016)
“Ik kan die mensen (= Pegida) wel begrijpen en heb er sympathie voor, maar ik ben niet bereid om hun breekijzer te worden zoals vroeger de VMO dat was voor de Volksunie. Het interesseert ons niet om door hen gebruikt te worden. Bovendien zijn veel van onze jongens niet rechts. Ze zijn bezorgd over de toekomst van henzelf en hun kinderen en doen daarom mee. Maar ik denk dat meer dan de helft zou afhaken indien ze met Pegida mee zouden moeten gaan.” Aldus een vertegenwoordiger van de harde kern van Club Brugge-supporters. Zoals je niet over dé Vlamingen of dé moslims kan spreken, kan je niet spreken over dé voetbalhooligans. Bij de twee vorige Pegida-bijeenkomsten in Antwerpen waren er wél enkele tientallen voetbalhooligans (Foto hierboven: Toen het nog rustig was bij de voetbalhooligans in Brussel, en ze er niet gemaskerd bij liepen). (’t Pallieterke, 31 maart 2016)
“‘Vanaf dag 1 weigerde hij (= Karel Dillen) om het thema ‘herinvoering doodstraf’ op de agenda te plaatsen. Ook al drongen nogal wat partijgenoten, onder meer tijdens de affaire-Dutroux, daar om electorale redenen op aan.’ (…) De repressie, waarbij tussen 1944 en 1950 242 collaborateurs voor het vuurpeleton eindigden, maakte op hem een diepe indruk. Sommige slachtoffers, zoals Leo Vindevogel of Irma Laplasse, waren volgens Vlaams-nationalisten volstrekt onschuldig. Ook zijn christelijke overtuiging speelde een belangrijke rol.” Filip Dewinter wil de doodstraf voor terroristen. Koen Dillen herinnert eraan dat zijn vader, Vlaams Blok-stichter Karel Dillen, een overtuigd tegenstander van de doodstraf was. “Filip Dewinter gooit de erfenis van Karel Dillen in de vuilnisbak.” (De Standaard, 31 maart 2016)

Bron: AFF/Verzet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten