We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 20 juli 2019

Update: nieuws en informatie van over de hele wereld - 20.07.2019

View in browser
Beter een leugen die tot de verbeelding spreekt dan de saaie waarheid - Hoe staan Arabische landen tegenover eremoorden en homoseksualiteit - Wie Neymar een contract aanbiedt, vraagt om problemen.
⏰Deze nieuwsbrief telt 682 woorden - leestijd: < 3  minuten

1. Natuurlijk werkt N-VA aan toenadering tot socialisten: hoe maak je anders een Bourgondische coalitie?

De informateursnota van Bart De Wever (N-VA) bevat lekkers voor de (Vlaamse) socialisten: een daling van de BTW op elektriciteit naar 6 procent en een pak meer investeringen in de zorgsector. Dat kan op zich niet verrassen, de N-VA lonkt naar de socialisten. Het feit dat het lekt, is slechter nieuws voor de Vlaamse informateur.

2. Euro is erg populair; ECB allerminst

De Europeanen houden naast hun overheden ook de ECB gedeeltelijk verantwoordelijk voor de eurocrisis en de besparingspolitiek die de werkloosheid deed stijgen. De monetaire politiek die zowel de ECB als de overheden hebben nagestreefd hebben de gewone burger onvoldoende geholpen. Daardoor heeft de bevolking haar vertrouwen in deze instellingen verloren.

3. Brazilaanse en Spaanse fiscus leggen beslag op geld en eigendommen Neymar

Wie Neymar een contract aanbiedt, vraagt om problemen.
4. Beter een leugen die tot de verbeelding spreekt dan de saaie waarheid
Tijdens een laatste meeting, waarna hij naar alle verwachting tot Brits premier zal worden verkozen, haalde Boris Johnson woensdag nog maar eens genadeloos uit naar 'de Brusselse bureaucraten'. 
Hij toonde de zaal ostentatief een gerookte haring en claimde dat de regels die Brussel een haringroker op het eiland Man had opgelegd, zijn bedrijf schaden. 
"De man is woedend ", voegde Johnson er aan toe. "want deze regels zijn zinloos, zinloos, duur en schaden het milieu".  "Eénmaal de brexit is gerealiseerd", zei de man die de Britten ook al heeft wijsgemaakt dat ze voortaan 350 miljoen per week kunnen besparen op hun gezondheidszorg, "zullen de Britten de controle over hun regelgevend kader heroveren".

Donderdag diende de Europese Commissie de would be-premier van antwoord. Het bleek om een zoveelste canard te gaan.  “Dit valt niet onder het toepassingsgebied van de Europese wetgeving. Verpakkingen van verwerkte visproducten zijn een exclusieve Britse bevoegdheid.” Daarbij dient ook aangestipt dat het eiland Man een Brits Kroonbezit is, en geen deel van het VK of de EU.

5. Duitsland heeft 800 ziekenhuizen op overschot

Een grootschalige sluiting van ziekenhuizen kan de zorg voor patiënten in Duitsland helpen verbeteren. Dit is de boodschap van een studie van de Bertelsmann Stiftung en het Institut für Gesundheits- und Sozialforschung (Iges). Duitsland heeft ongeveer veertienhonderd ziekenhuizen. Volgens het rapport zouden achthonderd vestigingen kunnen worden gesloten zonder de Duitse gezondheidszorg in het gedrang te brengen.

6. Netflix-sprookje wordt iets minder geloofwaardig

Analisten hebben hun twijfels over de toekomst van Netflix. Volgens hen moeten de moeilijkste dagen nog komen. Niet enkel raakte de voorbije weken bekend dat de streamingdienst de rechten op klassiekers als  “Friends” en “The Office” kwijtspeelde, ook de concurrentie zit niet stil.
7. Cover du Jour
Morgen 20 juli is het dag op dag 50 jaar geleden dat de Amerikanen als eersten voet op de maan zetten. De meeste media maken daarvan gebruik om oude covers opnieuw op te vissen.

8. Virtuele realiteit en 3D-printing lieten toe siamese tweeling te scheiden

De vooruitgang in de geneeskunde is fenomenaal. In het Great Ormond Street Hospital in Londen hebben chirurgen met succes de siamese tweeling Safa en Marwa Ullah gescheiden. De operatie duurde in totaal meer dan vijftig uur, verdeeld over drie operaties in bijna vijf maanden tijd. De artsen maakten bij de ingrepen gebruik van de nieuwste technologieën. 
Deel deze e-mail met een vriend
Deel
Kreeg je deze e-mail van een vriend?
Schrijf je hier in

9. Een energiestoot krijgen van suiker? Vergeet het…

In tegenstelling tot aanhoudende beweringen is er van een energiestoot door de consumptie van suikers geen sprake. De suikerbom is niet meer dan een mythe. Er zijn volgens de onderzoekers zelfs aanwijzingen van een tegengesteld effect.
10. Grafiek du Jour
In verschillende moslimlanden vindt men eremoorden acceptabeler dan homoseksualiteit. Een eremoord is een moord waarbij een familielid wordt omgebracht, meestal een vrouw, omdat ze de eer van de familie zou hebben gekrenkt.
      Express.be [NL]
      Ottergemsesteenweg Zuid 808 bus 103, Gent
      Belgium

      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten