We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 14 april 2021

#WORLDWIDE #BELGIUM #Greenpeace #News #Journal #Update - #DeRainbowWarrior in actie tegen diepzeemijnbouw in de Stille Oceaan

Zeg neen tegen diepzeemijnbouw

Geen afbeeldingen? Webversie >>

 

Beste vrienden,,

 

Sinds gisteren voeren we met Greenpeace actie in de Stille Oceaan, duizenden kilometers hier vandaan. Onze collega en experte An is mee aan boord van de Rainbow Warrior!

Op de plek waar ons iconische schip zich bevindt, tussen Mexico en Hawaï, worden met steun van België tests gedaan voor diepzeemijnbouw. Het gaat om de ontginning van kostbare ertsen op de zeebodem voor onder andere de productie van smartphone-batterijen. Dit is onnodig en een onaanvaardbare verwoesting van de oceaanbodem.  

Zeg neen tegen diepzeemijnbouw

Teken de petitie

 

Waarom verzetten we ons tegen diepzeemijnbouw?

Het unieke leven op grote diepte moet in al zijn diversiteit beschermd worden. De wezens op de oceaanbodem hebben zich perfect aangepast aan de extreme omstandigheden van hun omgeving (koud en donker) en lijken wel buitenaards. Zo vind je er ‘zombiewormen’ en volledig doorzichtige anemonen. Wat zal de impact zijn van monstermachines op dit unieke ecosysteem?

Er valt nog zoveel te leren over het leven op grote diepte. Door mijnbouw toe te laten, dreigen nog onontdekte soorten voorgoed te verdwijnen. Om maar te zeggen: er is vandaag meer geweten over het maanoppervlak dan over de diepzee...

Tot slot zijn de oceanen essentieel in de strijd tegen de klimaatcrisis. Ze houden enorme hoeveelheden koolstof vast en produceren meer dan de helft van de zuurstof op aarde. 

Vraag ook dat ons land diepzeemijnbouw stopt. Voor het te laat is. 

Teken de petitie

Van harte bedankt!

Tim Bresseleers
Projectleider Oceanen

PS: Wil je meer weten over de actie en het leven aan boord van de Rainbow Warrior?
Volg ons op Instagram

 

 

 

 
 

Greenpeace is een internationale en onafhankelijke organisatie die schendingen van het leefmilieu aanklaagt en duurzame oplossingen aanreikt.

Mee doen • Waarom • Steun ons

Geen opmerkingen:

Een reactie posten