We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 17 mei 2021

#WORLDWIDE #THENETHERLANDS #AFA #News #Journal #Update - afa] AFA #Nieuwsbrief Mei

 Lieve lezers,


Bij deze de mei editie van de antifascistische nieuwsbrief!

Tegendemo Voorpost Rotterdam 22 mei

Voorpost gaat op 22 mei naar Ahoy Rotterdam om te demonstreren tegen de ‘woke-cultuur’ en genderwaanzin van het Songfestival. Deze termen worden door extreem-rechts gebruikt om te hun voorkeur voor traditionele gezinnen uit te spreken en anti-LGTBQI+ boodschappen te verspreiden. Het recent opgerichte AFA Rotterdam heeft al aangekondigd om een tegendemonstratie te organiseren. Houdt de twitterpagina van AFA Rotterdam in de gaten voor de verdere informatie en details. Tot Zaterdag!

Forum voor Democratie: The break-up part 3
Het is weer feest bij deboreale corona ontkenners. Van Haga, Smolders en Ephraim zijn uit de partij gestapt vanwege de ophef die er was ontstaan door de 5 mei poster die Forum voor Democratie (lees: alleenheerser Thierry) had onderschreven. De poster vergeleek de huidige coronamaatregelen met de bezetting gedurende de 2de wereldoorlog. Schijnbaar was er niet echt sprake van intern overleg of democratie bij het “solistische” oftewel dictoriaal handelen van Thierry. De voormalig nummers 2,3 en 4 op de lijst-FvD beginnen dus hun eigen partij in de kamer, maar blijven het partijprogramma van FvD aanhangen. De kans dat Thierry FvD nog verder gaat radicaliseren wanneer niemand hem tegenhoudt is goed mogelijk en iets waarvoor we waakzaam moeten zijn.

Demonstratie: “Sluit DCR” 30 mei, 13:00 Meijersplein Rotterdam (georganiseerd door Stop the War Against Migrants)
Het Detentiecentrum Rotterdam (DCR) bestaat nu ruim 10 jaar. Vanuit deze gevangenis — het eerste detentieproject in Nederland dat werd gebouwd en beheerd vanuit een publiek-private samenwerking — worden de hele tijd al mensen gedeporteerd. Het huidige immigratiebeleid van Nederland en Fort Europa eist duizenden mensenlevens, ten gunste van wapenhandelaren en de rijken. Dit is onmenselijk en moet onmiddellijk stoppen! ”

Cutureel Uitje Voorpost Utrecht 13 mei – Verslag
Voorpost had afgelopen Hemelvaart een cultureel uitje in Utrecht. Dit lieten verschillende antifascisten niet voor wat het was en hadden een plan gemaakt om ze te dwarsbomen. De groep bestond voornamelijk uit afgereisde belgische leden van Voorpost. Deze waren gespot voordat hun uitje begonnen was. Snel werd het duidelijk dat er kinderen bij waren, dus moest het plan worden aangepast. De Utrechtse antifascisten hebben vervolgens flyers uitgedeeld om Voorpost te outen en het gesprek aan te gaan met omstanders, hier werd erg positief op gereageerd. Voorpost is gedurende de dag gevolgd door een opgesplitste groep om ze te laten weten dat ze niet welkom zijn. Uiteindelijk is Voorpost door de politie verzocht om weg te gaa

Overige aankomende demonstraties:
Solidariteit met Palestina demonstraties
Amsterdam De Dam, 16 mei 14:00
Groningen Grote Markt, 16 mei 14:00
Eindhoven Stadhuisplein, 16 mei 14:30

Demonstratie voor anarchie, 12 juni 14.00 Mercatorplein. (Georganiseerd door de Vrije Bond)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten