We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 23 januari 2023

#WORLD #WORLDWIDE #BELGIUM #BRUSSELS #MECHELEN #Jazzzolder #PROGRAM #JAZZ #MUSIC #CONCERTS #News #Journal #Update

 

Logo

In deze nieuwsbrief

  • Volgende optreden: 27/01/2023: Jules & Gents

  • De cd-voorstelling “Ephémère”

  • Anything Goes

27/01/2023: Jules & Gents


Een frisse liveband met een grote passie voor alles wat swingt, dat is Jules en Gents! Het kwartet brengt een gezonde portie jong geweld en energie mee en presenteert swingjazz in moderne, eigen arrangementen.


Alle bandleden hebben Jazz gestudeerd aan het Conservatorium in Gent.


Julie Honorez: zang

Elias D'Hooge: piano

Zjef Van Steenbergen: contrabas

Tom Peeters: drums


https://vi.be/platform/julesandgents

Reserveer tickets

13/01/2023: CD-voorstelling “Ephémère”


Het eerste concert van het feestjaar 2023 waarin we 25 jaar Jazzzolder vieren, was een schot in de roos. Veel muziekliefhebbers kwamen toasten op het nieuwe jaar en genieten van het sympathieke duo Pierre Anckaert (vleugelpiano) en Stefan Bracaval (dwarsfluiten).


Na hun optreden in 2014 in de Kapel (de tweede locatie van de Jazzzolder) met hun eerste plaat “Woodworks” zijn ze eindelijk weer terug met een nieuwe plaat “Ephémère” waarin je hun passie voor reizen, hun liefde voor de Opaalkust hoort en invloeden uit de stromingen en getijden van water. De lyrische composities van beide topmuzikanten vloeien heel organisch over in elkaar. Mooie diepgang in het nummer Opale met de bas dwarsfluit of ook in Maelstrøm met een kronkelende Bracaval die met volle overgave speelt. Een mooie samensmelting van jazz en klassiek door dit intimistisch duo. Het enthousiaste publiek kocht graag een cd’tje van dit dua. (Michel P.)


Youtube


Met dank aan onze onvolprezen recensenten voor hun foto’s, video’s of meningen over voorbije optreden(s).

Anything Goes, een concert in verhalen over sublieme jazzvrouwen – van Billie Holiday tot Nina Simone

Wat hebben Billie Holiday of Nina Simone met elkaar gemeen? Het zijn heerlijke jazzvocalisten en de songs die Tutu Puoane zingt, gaan door merg en been. Anything goes zijn hoogstpersoonlijke belijdenissen over leven en overleven. Van een man, radiomaker en auteur Pat Donnez, die als hij het even niet ziet zitten, graag zijn oor en zijn ziel te luisteren legt bij deze en vele andere jazzvrouwen.


Overkomt het jou nooit dat je je op een onbewaakt moment afvraagt: is het dat maar, Is that all there is? Geloof het of niet, maar met zo’n Peggy of Billie in de buurt, overleef je die vraag.


Deze voorstelling is een co-productie van Jazzzolder en Rumoer. Je kon de première meemaken op de Predikheerlijke Zomer in 2020 en binnenkort tourt de voorstelling door Vlaanderen.


Alle data vind je op https://www.rumoer.be/music/music-productions/pat-donnez-en-tutu-puoane/


Met: Tutu Puoane (vocals), Ewout Pierreux (keys) en Pat Donnez (spoken word). Met tekeningen van Kris Vanderstraeten

Steun de Jazzzolder zonder extra uit te geven!


Start kostenloos je online aankopen via https://trooper.be/jazzzolder en help ons zo

muzikanten in de toekomst beter te vergoeden en om nog betere peelomstandigheden te waarborgen.


Trooper is een portaalsite die de weg wijst naar honderden webshops, waaronder de bekende aanbieders: Booking.com, Bol.com, Coolblue, Collishop, Dreamland, Torfs en veel anderen.


De omweg via Trooper kost jou niks meer, het brengt de Jazzzolder wel een extra centje op. De webshops storten via Trooper 1, 2, 3 of meer procent van het aankoopbedrag naar onze club: https://trooper.be/jazzzolder


Alvast dank aan wie ons zo extra middelen bezorgde!

Ontdek concertaankondigingen en -verslagen op Facebook en geniet van livefragmenten op Youtube.


Op Jazzepoes, de site van huisfotograaf Winus, vind je ook aankondigingen, fotoreportages en slideshows over de optredens in de Jazzzolder.


Sponsors:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten