We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 23 maart 2023

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS dewereldmorgen Magazine News Journal Update

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Universiteit Gent wil besparen ten koste van groen beleid

De Universiteit Gent overweegt om in het kader van besparingen ook zijn eigen Green Office op te doeken. Uit een gelekte nota blijkt dat de universiteit wil besparen op alles wat niet tot haar kerntaken behoort.

Lees verder

Dieselgate blijft aanslepen: miljoenen diesels met verdachte uitstootcijfers

Maar liefst 77 procent van de dieselmodellen toont in officiële tests “verdachte” stikstofniveaus. Dat wijst volgens ICCT, de ngo die in 2015 het oorspronkelijke dieselschandaal aan het licht bracht, op “waarschijnlijk” gesjoemel.

Lees verder

Bezetting toekomstig crisiscentrum : overwinning voor de 70 bewoners, 2400 asielzoekers nog steeds op straat

De vrederechter heeft beslist: de 70 bezetters van het toekomstige nationaal crisiscentrum zullen worden opgevangen door Fedasil. Zij krijgen een plaats toegewezen of direct in het netwerk van Fedasil of in het regionale opvangnetwerk in afwachting van een plaats bij Fedasil.

Lees verder

Grootouders schreven een brievenboek, want 'De tijd dringt'

In de hete zomer van 2022 ontvingen 150 ambassadeurs van Grootouders voor het Klimaat de vraag om mee te werken aan een brievenboek met als opdracht: het moet duidelijk zijn wie hem schrijft en aan wie of wat (fictief of reëel, heden, verleden of toekomst) hij is gericht.

Lees verder

Pleidooi voor duurzame vrede in Oekraïne

Pas in 1992, dertig jaar na de Cuba-rakettencrisis, bleek hoe dicht we toen bij de rand van de nucleaire afgrond hebben gestaan. Johan Depoortere blikt terug op die periode en vergelijkt met de kansen op vrede of totale oorlog in Oekraïne. Zal ook ditmaal de rede het uiteindelijk halen op de oorlogskoorts van de sabelslijpers?

Lees verder

Duurzamer leven is geen hippe trend van bakfietsbobo’s

Rechts-populisten zetten de arbeidersklasse op tegen de middenklasse door die laatste als ‘culturele elite’ weg te zetten. Links-populisten doen aldus Robrecht Vanderbeeken nu hetzelfde, maar ze hebben het over de ‘groene elite’.

Lees verder

Art nouveau - een blik achter de Kunst met de K van Kongo

Historicus van vergeten zaken Lucas Catherine bundelt in ‘Art Nouveau - Kunst met de K van Kongo’ vier van zijn vaste literaire thema’s: Kongo, kolonisatie, Kunst en Brussel (en ook een beetje Oostende, Antwerpen, Blankenberge en Tervuren). Hij neemt ons mee op stap langsheen deze ’nieuwe kunst’ en vertelt tussendoor over de koloniale drijfveren die er achter zaten.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Irak: de gevolgen van oorlog en bezetting tot vandaag

In deze analyse gaat Dirk Adriaensens dieper in op de sociale, maatschappelijke gevolgen van de invasie en de bezetting van Irak door de VS en Groot-Brittannië, gevolgen die tot vandaag doorwerken. Cijfermateriaal dat een gruwelijke misdaad tegen de mensheid blootlegt, niet dat de mainstream media daar aandacht voor hadden/hebben.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten