SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 14 oktober 2023

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS dewereldmorgen.be Progressieve Media News Journal Update - Bernie Sanders in Bozar | De wreedheid van de oorlog tegen het Palestijnse volk | Wat verwacht Israël?

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Bernie Sanders in Bozar: "Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme"

Bernie Sanders was dinsdag 10 oktober in Bozar in Brussel, waar hij in een uitpuilende zaal sprak met Karl van den Broeck, hoofdredacteur van Apache, over zijn nieuwste boek: 'Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme'. Wij waren erbij en noteerden zijn openingstoespraak. “Sociale ongelijkheid en de klimaatcrisis zijn de problemen waartegen we actie moeten voeren en tegen de superrijken die dit systeem in stand houden. Er is in feite maar één probleem: rijkdom en macht.”

Lees verder

G A Z A

Alles wijst erop dat het bloedbad in Gaza, dat volgens Israël een einde wil maken aan de terroristen, erin zal slagen deze te vermenigvuldigen. Weinig auteurs schrijven zo indringend, raak en poëtisch als Eduardo Galeano.

Lees verder

De wreedheid van de oorlog tegen het Palestijnse volk

Israëls wrede en punctuele geweld tegen het Palestijnse volk in Gaza in de afgelopen tien jaar is in strijd met alle internationale verdragen over oorlog en mensenrechten.

Lees verder

De verklaring voor de nietsontziende aanval van Hamas

"We hebben besloten een einde te maken aan de voortdurende misdaden tegen ons volk, aan het niet respecteren van de internationale wetten en resoluties. De vijand moet begrijpen dat de orgie van de bezetting niet langer ongestraft kan voortduren."

Lees verder

“De buitenlandse berichtgeving over Cuba is miserieporno”

De onafhankelijke Cubaanse journaliste Liz Olivia Fernández was begin september te gast op Manifiesta. In een openhartig interview vertelt ze over de huidige moeilijke situatie op het eiland, de migratie, de gevolgen van de economische blokkade en de wijze waarop ze er in Cuba mee omgaan, en ook hoe zij als ‘onafhankelijke’ journaliste haar werk doet op het eiland.

Lees verder

Wat verwacht Israël?

Israël is ervan overtuigd dat meer geweld uiteindelijk de Palestijnse aspiraties zal verpletteren. Het vergist zich. De terreur die Israël toebrengt, is de terreur die het zal krijgen.

Lees verder

Samen op stap praten Noam Chomsky en Pepe Mujica over een mogelijke andere wereld voor jonge mensen

De 31-jarige Mexicaanse journalist en filmregisseur Saúl Alvídrez kwam enkele jaren geleden op het idee om een documentaire te maken over opvattingen van Amerikaans linguïst en politiek activist Noam Chomsky en voormalig president van Uruguay Pepe Mujica. De documentaire is nog niet klaar maar nu is er reeds het boek. Wil Heeffer duimt voor een Nederlandse vertaling.

Lees verder

Net nu zelfbeschikking Palestijns volk steunen is niet 'tegendraads', het is de juiste menselijke keuze van het hart

Ons Tegendraadse selectie gaat dit weekend over één kwestie: de gewelddadige uitbraak van Hamas uit Gaza en de wrede weerwraak van Israël op de ongewapende en onschuldige bevolking van Gaza. Het excessieve geweld van Hamas veroordelen zonder naar de diepere oorzaken te kijken komt neer op weigeren te zoeken naar een onderhandelde oplossing, op meer doden en gewonden.

Lees verder

Hoe fake news over 40 onthoofde baby’s viraal ging

"Veertig onthoofde baby's in Israël", zo titelden de media. Daar bleken geen bewijzen van, maar de rechtzetting wordt veel minder gelezen of bekeken. Journalisten die zulke berichten verspreiden zonder hun bronnen na te kijken, dragen een grote verantwoordelijkheid.

Lees verder

Wallonië, de clichés voorbij

De Franstalige journalist Alain Gerlache wil in zijn nieuw boek ‘Het verhaal van Wallonië’, de wederzijdse clichés tussen Vlamingen en Walen weerleggen. Alain Gerlache is politiek commentator bij de RTBF en columnist voor De Morgen. Samen met VRT-journalist Ivan De Vadder maakte hij de tweetalige podcast Plan B over de verstandhouding tussen de gemeenschappen in België.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

19 oktober: Mogen we nog staken? - debatavond met teruggevonden film van Robbe De Hert

Op donderdag 19 oktober (19u00 – Universiteit Antwerpen) organiseert Masereelfonds Antwerpen een debatavond rond het stakingsrecht. We beginnen met de vertoning van recent ontdekt filmmateriaal van Robbe De Hert, rushes van materiaal dat geschoten werd tijdens de dokstaking van 1973.

Lees verder

Zorg voor de Vlaamse filmkunst

Momenteel loopt de vijftigste editie van Film Fest Gent. De programmatie van het meest internationale filmfestival van België met een uitstekende aandacht voor filmmuziek oogt fris, mooi en divers. Programmadirecteur Wim De Witte en zijn team vieren gedurende twaalf dagen vijftig jaar genereuze liefde voor film. Spijtig dus dat belangrijke Vlaamse films niet de digitale restauratie krijgen die ze verdienen.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten