We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 27 maart 2024

WORLD WORLDWIDE ISRAEL PALESTINE GAZA RAFAH - Avaaz - Online news journal UPDATE - URGENT: Rafah

 


SLUIT JE AAN
Netanyahu heeft eerst 1,4 miljoen Palestijnen ingesloten in Rafah en heeft nu plannen goedgekeurd om de stad binnen te vallen. Deze invasie zou weleens de ergste actie kunnen zijn die Israël uitvoert sinds het begin van hun wrede aanval op de Gazastrook in oktober. Dit kunnen we niet laten gebeuren. Het Israëlische leger is volledig afhankelijk van steun van de VS. Biden kan deze invasie tegenhouden door de wapentransfers aan Israël te stoppen. Eis dat hij nu in actie komt, voor het te laat is: 
SLUIT JE AAN
Beste vrienden,
De wereld houdt de adem in nu Israël zich voorbereidt op een enorme grondinvasie in Rafah, het laatste toevluchtsoord in de Gazastrook waar miljoenen mensen zich verzameld hebben. Er zouden nog duizenden onschuldige kinderen kunnen sterven omdat ze geen uitweg meer hebben. De Israëlische minister van Defensie is nu in Washington DC om meer wapens te vragen voor de aanval op Rafah. Teken deze urgente vredesoproep aan president Biden en vraag hem de wapentransfers aan Israël te stoppen voor het te laat is.

Beste president Biden,

U kunt de invasie van Israël in Rafah tegenhouden en voorkomen dat meer dan een miljoen burgers de hongerdood sterven.

De VS is de grootste wapenleverancier van Israël. U geeft Amerikaanse wapens aan een overheid die levensreddende hulp blokkeert en het internationaal recht schendt. Dit zal pas stoppen wanneer u dat eist.

Wij, mensen van over de hele wereld, roepen u op om de dodelijke aanvallen en het leed in de Gazastrook te stoppen.

Stop de wapentransfers naar Israël!

SLUIT JE AAN
De VN-Veiligheidsraad heeft zojuist ingestemd met een resolutie die oproept tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza tijdens de ramadan. De afgelopen vijf maanden heeft de VS steeds weer zijn veto gebruikt tegen deze oproepen, maar nu brokkelt Bidens verzet langzaam af dankzij de publieke druk in de VS en de rest van de wereld. Maar Israël is niet van plan om een staakt-het-vuren in te voeren tenzij de VS hen daartoe verplicht. Dit is een cruciaal moment om de druk op de Biden-administratie nog verder op te voeren. 

Terwijl je dit leest, zijn de belangrijkste defensie-ambtenaren van Israël in Washington DC om de VS te vragen meer munitie en wapens te sturen. De afgelopen zes maanden heeft president Biden honderd van die transfers goedgekeurd. De Amerikaanse overheid zou geen wapens mogen sturen naar overheden die het internationaal recht schenden -- zoals Israël, dat voeding en humanitaire hulp blokkeert en de resolutie over een staakt-het-vuren niet respecteert.

Sluit je aan bij deze oorverdovende oproep voor vrede en tegen de Amerikaanse wapenleveringen aan Israël -- Avaaz zal ervoor zorgen dat onze boodschap rechtstreeks bij de Biden-administratie terechtkomt.
Samen hebben we hulporganisaties geholpen om voedsel Gaza binnen te krijgen. We hebben honderdduizenden mensen gemobiliseerd om op te roepen tot een staakt-het-vuren, overal ter wereld. We hebben artsen uit Gaza naar de VS gebracht om invloedrijke ambtenaren te ontmoeten. We hebben families gesteund in hun oproep tot de vrijlating van gijzelaars en gevangenen. We hebben ervoor gepleit oorlogsmisdadigers verantwoordelijk te stellen in de hoogste rechtbanken ter wereld. En we geven niet op -- we houden vol tot deze vreselijke oorlog eindigt!

Met hoop en vastberadenheid,
Gordon, Ine, Nell, Fadi, Antonia, Mo en de rest van het Avaaz-team

Avaaz is een internationale burgerbeweging van 70 miljoen mensen. Wij streven ernaar de inzichten en waarden van burgers te laten weerklinken in internationale besluitvorming ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in verschillende talen). Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld, ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees hier meer over de grootste campagnes van Avaaz, of volg ons op Facebook of Twitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten