SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 11 april 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - de wereldmorgen.be Magazine - Progressieve Media - Jonge mannen stemmen voor extreemrechts: wat is er aan de hand met onze jongens? -Online news journal UPDATE -

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Wat zit er achter de onvoorwaardelijke Duitse steun voor Israël?

Om de onvoorwaardelijke Duitse steun voor de door Israël bedreven genocide te begrijpen, is enig inzicht in de ontstaansgeschiedenis van de Duitse staat onontbeerlijk.

Lees verder

Jonge mannen stemmen extreemrechts: wat is er aan de hand met onze jongens?

Terwijl bij jonge vrouwen Groen de grootste partij is, is dat bij jonge mannen Vlaams Belang. Hoe kunnen we deze groeiende genderkloof bij jongeren verklaren?

Lees verder

Diepgeworteld Europees anti-Chinees racisme kleurt berichtgeving

In de schaduw van Covid-19 schildert onverdraagzaamheid de Chinese identiteit af als synoniem met ziekte en subversie. Het discriminerende beleid, van visumbeperkingen tot TikTok-verboden, is sindsdien opgevoerd volgens Brits politiek commentator Fiona Sims.

Lees verder

Europees Hof voor de Rechten van de Mens: "Staten die onvoldoende klimaatbeleid voeren, schenden mensenrechten"

In een historische uitspraak heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens vastgesteld dat landen die nalatig zijn in het uitvoeren van effectief klimaatbeleid, de mensenrechten van hun burgers schenden.

Lees verder

Activisten zorgen voor een halflege zaal bij docu over Europese mijnbouw

Peter Tom Jones, directeur van het Instituut voor Duurzame Metalen en Mineralen (SIM²) van de KU Leuven en auteur van klimaatklassiekers zoals ‘Terra Incognita’ (2006) en ‘Terra Reversa’ (2009), ligt stevig onder vuur van aantal activisten voor zijn documentaire ‘Europe’s Mining Renaissance: A Catalyst for Climate Neutrality’ die gefinancierd werd door de KU Leuven en de EU.

Lees verder

KZ-syndroom – Een litteken dat nooit verdwijnt

In 2014 maakte psycholoog Paul Verhaeghe kennis met magistraat Henri Heimans, “de drijvende kracht in ons pleidooi voor een menselijke aanpak van geïnterneerden”. Tien jaar later las hij zijn boek 'KZ-syndroom – Een litteken dat nooit verdwijnt'. “De geschiedenis van de ouders van Henri Heimans en de bijbehorende actualiteit volstaan al om dit boek heel erg belangrijk te vinden.”

Lees verder

Verzetsmuseum Amsterdam motiveert je voor de strijd tegen extreemrechts nu

Wie steden bezoekt voor hun musea denkt bij Amsterdam uiteraard aan het Anne Frank Museum en het Van Gogh Museum - naast vele andere. Tijdens een recent bezoek aan de culturele hoofdstad der Nederlanden bezocht ik een mij onbekend museum. Het Verzetsmuseum is motiverende inspiratie voor al wie zich wil engageren in de strijd tegen extreemrechts vandaag.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Ook aandacht voor lokale auteurs tijdens Leuvense boekenfestival Druk in Leuven

Tijdens het boekenfestival dat Leuven van 26 tot 28 april organiseert is er ook aandacht voor het werk van lokale auteurs. In café Libertad in de Muntstraat kan U op zaterdag 27 april van 14...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten