SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 13 april 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen.be Magazine - Progressieve Media - Online news journal UPDATE - Menswaardig voortbestaan woonwagenbewoners in het gedrang

 


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Menswaardig voortbestaan van woonwagenbewoners in het gedrang na afschaffen van groepsbescherming

Tot 1 januari 2024 konden gemeenten subsidie van de overheid aanvragen voor woonwagenterreinen. Dat zijn plaatsen waar woonwagenbewoners (mensen met een nomadische leefstijl) permanent of tijdelijk hun woonwagen mogen neerzetten op een zogeheten standplaats. Dat was de laatste specifieke regeling voor deze groep mensen. Gezien de precaire situatie van 'mensen van de reis', acht het Europese Hof voor de Rechten van de Mens die specifieke behandeling juist noodzakelijk. Hoe vergaat het woonwagenbewoners in België?

Lees verder

Hoe het Westen Oekraïne naar de nederlaag leidde

Eeuwenlange dominantie van het Westen heeft geleid tot overmoed en belemmert ons om de manier van denken van onze tegenstander te begrijpen. Dit leidde ertoe dat Oekraïne de Russische capaciteiten volledig heeft onderschat.

Lees verder

Petitie: stop de wapenhandel met Israël

3 op vier Belgen wil een militair embargo tegen Israël, maar onze regering doet niets. Tijd voor actie, in plaats van mooie woorden. Teken de petitie!

Lees verder

Beste Conner Rousseau, voor mij hoeft het niet

In een persoonlijk brief 'voor mij' liet Conner Rousseau weten dat hij zijn comeback maakt. Met dit bericht zou ik hem willen laten weten dat het voor mij niet hoeft.

Lees verder

“Het laffe Westen is verantwoordelijk voor alles wat in Gaza gebeurt"

Weer veel tegendraads kijkvoer dit weekend. Een Franse spoedarts spreekt na zijn werk in Gaza over de lafheid van het Westen. Waarom blijft het Westen de oorlogsmisdaden van Israël goedkeuren? De ambassade van Mexico in Ecuador wordt bestormd en het westen kijkt passief - goedkeurend? - toe. En een les economie over de échte redenen waarom de VS boos is op concurrent China, die zo onbeschaamd is zelfstandig actief te zijn op de vrije wereldmarkt.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Wat doet de procureur met de dossiers over Conner Rousseau?

Naar aanleiding van de kandidatuur van Conner Rousseau voor de Vlaamse verkiezingen in de provincie Oost-Vlaanderen stelt Walter De Smedt wat er nu gaat gebeuren met de gerechtelijke dossiers tegen Rousseau.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten