We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 19 april 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen.be Magazine - Progressieve Media - Rudi Laermans: Democratie betekent strijdigheid

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Rudi Laermans: “democratie betekent strijdigheid”

In een uitgebreid interview naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek ‘Democratie zonder politiek?’ spreekt Rudi Laermans over democratie als strijdigheid, de limieten van populisme en 'burgerisme' en pleit hij voor meer economische democratie.

Lees verder

Klimaatcrisis doet onze inkomens met een vijfde krimpen tegen 2050

Tegen 2050 zal het gemiddelde inkomen wereldwijd met bijna een vijfde dalen als een gevolg van de klimaatcrisis. “Er worden sterke inkomensdalingen verwacht voor de meeste regio’s, ook in Europa en Noord-Amerika, al zullen Zuid-Azië en Afrika het zwaarst getroffen worden.”

Lees verder

Over de Iraanse militaire operatie tegen Israël

Op zaterdag 13 april lanceerde het Iraanse leger een ongekende militaire operatie met 200 drones en raketten tegen Israël, in reactie op de Israëlische aanval op het Iraanse consulaat in Damascus, Syrië, op 1 april. Bij die laatste kwamen 11 Iraniërs om, onder wie twee generaals. De reactie van Iran was aangekondigd en viseerde alleen militaire doelen in Jeruzalem, het noorden van Israël en de Negev regio. De boodschap was duidelijk: Iran kan elke regio van Israël treffen.

Lees verder

De weg naar vervoersarmoede? Toekomst openbaar aangepast vervoer

Hoe zit het met mensen die zich niet met het regulier openbaar vervoer kunnen verplaatsen? De toekomst van de diensten aangepast vervoer is onzeker. 

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Wie is Jef Geys?

  Ik heb Jef Geys (1934-2018) maar zelden ontmoet en dan nog vluchtig. In de jaren 70 in Balen toen Panamarenko zijn luchtschip probeerde te laten opstijgen en op een andere keer in de periode...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten