We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 20 april 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen Magazine - Progressieve Media - Online news journal UPDATE - (PODCAST) Rechts drijft op angst. Antwoord is zekerheid | Echte krapte op de arbeidsmarkt | Ween om de geamputeerde benen van dit kleine meisje

 


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

#26: Rechts drijft op angst. Het antwoord is zekerheid

De afbouw van publieke diensten, krapte op de woningmarkt, een onzekere energiemarkt en druk op de sociale zekerheid leidt tot toenemende ‘Existenzangst’ of ‘bestaansonzekerheid’, ook bij de lagere middenklasse. Topvrouw van de vakbond Miranda Ulens (ABVV) komt met een aantal krachtige oplossingen om de balans na de verkiezingen ten goede te kantelen: de afschaffing van de loonnormwet, de kortere werkweek, de vermogensbelasting en de uitbouw van basisdiensten.

Lees verder

De echte krapte op de arbeidsmarkt: duurzaam werk op mensenmaat

Wie wil werken, moet kunnen werken. Met een vast contract en een voldoende hoog inkomen om van te kunnen leven. Alleen staat dit sociaal recht vandaag nog altijd onder druk. Er zijn te weinig duurzame jobkansen voor mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie. SAAMO creëerde daarom op een aantal plaatsen in Vlaanderen eigen jobs.

Lees verder

Ween om de geamputeerde benen van dit kleine meisje

Australisch onafhankelijke journaliste Caitlin Johnstone zag de tranen van het 11-jarige meisje Razan Muneer Arafat, toen zij wakker werd met twee geamputeerde benen. Zij schreef er dit gedicht over. Verdere commentaar overbodig.

Lees verder

7 leugens over UNRWA, erken Palestijnse Staat, Varoufakis verbannen uit Duitsland, dreigende inval in Rafah

De morele breuklijn van de genocide in Gaza tussen het Westen en de rest van de wereld blijft het centrale aandachtspunt van onze wekelijkse selectie voor Tegendraads Kijkvoer. Mehdi Hassan ontmaskert 7 mythes over UNRWA, Jeffrey Sachs stelt dat de VS de Palestijnse Staat moeten erkennen, Yanis Varoufakis legt uit waarom hij werd verbannen uit Duitsland en Max Blumenthal vreest een massale inval van Israël in Rafah.

Lees verder

Na 7 jaar is aanklacht tegen reddingsacties op zee ingetrokken

Na zeven jaar van valse beschuldigingen, lasterlijke uitspraken en een flagrante criminaliseringscampagne tegen organisaties die zoek- en reddingsoperaties op zee uitvoeren, werd het onderzoek dat eind 2016 door het openbaar ministerie in Trapani, Sicilië, werd gestart, op 19 april 2024 afgewezen. Zeven jaar van onwaarheden zijn weggevaagd, maar de aanvallen gaan door. Levens redden is geen misdaad.

Lees verder

Goedkope vliegmaatschapijen vervuilen meer dan ooit

Europese lagekostenmaatschappijen als Ryanair en Wizz Air vervuilden in 2023 meer dan ooit. Ze stoten nu aanzienlijk meer uit dan tijdens de piek voor de coronapandemie.

Lees verder

Exportverbod op 'verboden' pesticiden kost Europa nauwelijks banen

Bepaalde pesticiden die verboden zijn in de Europese Unie (EU) worden toch nog uitgevoerd naar andere continenten. Een stop van die export zal geen negatieve invloed hebben op de economie in Europa. Tot die conclusie komt een rapport in opdracht van een coalitie van middenveldorganisaties.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Na het Natuur- en Klimaatdebat: raken de goede intenties vertaald naar beleid?

De klimaatrampen volgen elkaar in alsmaar sneller tempo op. Meer en meer dieren en planten zijn met uitsterven bedreigd. De volgende regeerperiode kan onze laatste kans zijn om het tij te keren. Hoe willen onze politici hierin het voortouw nemen?

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten