We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 23 april 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen.be Magazine - Progressieve Media - Campagne tegen extreemrechts: in gesprek met mensen op straat | Recept voor onrust in onderwijs | Amr Abdallah (17) gestorven in Gaza

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Campagne tegen extreemrechts: in gesprek met mensen op straat

Met de federale en gemeenteraadsverkiezingen in aantocht groeit de bezorgdheid over de opkomst van extreemrechts in België en Europa bij de Brusselse Louis Paul Boonkring. Om deze zorgen aan te pakken, zijn ze in samenwerking met Het Groot Verzet en Hart boven Hard Brussel gestart met de campagne 'Xrechts, nee bedankt 2024' waarbij ze in gesprek gaan met mensen die twijfelen of geloven dat extreemrechts oplossingen kan bieden voor hun problemen.

Lees verder

Amr Abdallah (17), gestorven in Gaza

Sinds 7 oktober heeft het Israëlische bezettingsleger al meer dan 13.000 kinderen gedood in Gaza. De 17-jarige Amr Abdallah, die in zijn laatste jaar middelbare school zat, was een van hen. Hij werd vermoord terwijl hij gewonde familieleden probeerde te helpen.

Lees verder

Recept voor onrust in het onderwijs

In de maand mei komen de onderwijsmensen op straat. De redenen waarom lees je in onderstaand recept.

Lees verder

Sterk stijgende militaire uitgaven tonen wereld van opgelopen spanningen en oorlog

Voor de negende keer op rij zijn de wereldwijde militaire uitgaven gestegen. Volgens het jaarlijks rapport van het Zweeds vredesonderzoeksinstituut SIPRI besteedden alle landen samen 2.443 miljard dollar aan hun militaire apparaten, wat een stijging is van 6,8 procent ten opzichte van 2022 in reële cijfers. Nooit eerder gaf de wereld zoveel uit.

Lees verder

Gaza kort: massagraven bij ziekenhuizen, aanval Israel op Iran ...

In deze rubriek brengen we korte berichten over de recente actualiteit in Gaza. Deze keer onder andere over de massagraven bij Gazaanse ziekenhuizen, de aanval van Israël op Iran en de aanval op Rafah die mogelijk komt.

Lees verder

Veertien Palestijnse doden na Israëlische raid op Westelijke Jordaanoever

Israëlische troepen hebben veertien Palestijnen gedood tijdens een twee dagen durende inval in een vluchtelingenkamp op de Westelijke Jordaanoever. Bulldozers werden ingeschakeld om huizen, winkels en civiele infrastructuur te vernietigen.

Lees verder

Waarom ik geen opleiding tot diaken mag volgen en mij daar nu ook juridisch tegen verzet

Al vele jaren ben ik actief in de Kerk, met overtuiging. In het verleden was ik actief als vrijwilliger in de jeugdcatechese, doopcatechese, als lid van de parochieploeg, … nu vooral als voorganger, zowel in vieringen als in uitvaarten.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Bewijzen samenspanning justitie tegen onderzoek kindermisbruik in de Kerk zijn er wél

De Hoge Raad voor de Justitie stelt, na onderzoek, dat er “disfuncties in de operatie Kelk zijn, maar geen hard bewijs voor druk vanuit de kerk. Wie het verslag leest krijg daar een ander gedacht over. De vastgestelde “disfuncties” zijn dermate ernstig en veelvuldig dat je er wél een bewijs kan uit halen, aldus Walter De Smedt.

Lees verder

Open brief over normalisering extreemrechts door Vlaamse media

  Als journalist kijk ik met lede ogen toe hoe een aantal collega’s het extreemrechtse Vlaams Belang onkritisch als een gewone partij benaderen en ongewild zo mede de weg effenen voor het succes ervan. Dat...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten