We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 16 april 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen Magazine - Progressieve Media - Waarom we kritisch moeten blijven op stemtesten | BankWijzer: grote banken scoren slechter.


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Waarom je jouw stemrecht beter niet in handen van een stemtest legt

Een stemtest kan een leuke manier zijn om standpunten van partijen te leren kennen. Toch is het belangrijk om er op een kritische manier naar te blijven kijken.

Lees verder

Nieuwe scores BankWijzer: “Belfius laat poort naar milieuvervuiling wagenwijd openstaan”

FairFin heeft de nieuwe BankWijzer gepubliceerd, waarin scores worden gegeven op maatschappelijk relevante thema's zoals klimaatverandering, mensenrechten en belastingontduiking. Wat opvalt? Grote banken scoren slechter, en vooral Belfius.

Lees verder

‘Historische ommekeer’: kwetsbare landen zien kloof met rijke landen weer groeien

De helft van de 75 meest kwetsbare landen ter wereld ziet de kloof met rijke landen opnieuw groeien, blijkt uit een nieuw rapport van de Wereldbank. Nochtans beschikken de landen vaak over een jonge bevolking, grote natuurlijke rijkdommen en een groot potentieel aan energie.

Lees verder

Ilan Pappé: “Het zionistische project loopt ten einde” (deel 2)

In dit lange interview legt de bekende joodse historicus Ilan Pappé uit dat we getuige zijn van het begin van de implosie van het zionisme onder het gewicht van zijn morele ontaarding en interne contradicties. Dit is het tweede deel van het interview.

Lees verder

De laatste geschriften van Ulrich Libbrecht

Ulrich Libbrecht was een Belgische autoriteit in de Oosterse en comparatieve filosofie. Hij liet in zijn fraaie, kriebelige handschrift een aantal bijzondere overwegingen na die in samenwerking met zijn kleindochter onder de titel 'Mijmeringen in de schaduw' door het Libbrechtgenootschap gebundeld zijn. Zijn oorspronkelijk handgeschreven teksten doorlopen de periode van voorjaar 2014 tot april 2017, het jaar waarin hij stierf. Het is een bundeling van overdenkingen die in vaak poëtische zinnen de lezer al meanderend in de greep krijgt en houdt.

Lees verder

Ilan Pappé: “Het zionistische project loopt ten einde” (deel 1)

In dit lange interview legt de bekende joodse historicus Ilan Pappé uit dat we getuige zijn van het begin van de implosie van het zionisme onder het gewicht van zijn morele ontaarding en interne contradicties.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Iraanse aanval op Israël is vooral een politieke overwinning

  “Als je je ‘neutraal’ opstelt tegenover situaties van onderdrukking kies je de kant van de onderdrukker”, aldus Zuid-Afrikaans bisschop Desmond Tutu die in 1984 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg. DeWereldMorgen veroordeelt de recente...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten