We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 23 april 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM MECHELEN - DE JAZZ ZOLDER - Jazz Music Concerts - Nieuwsbrief Jazzzolder

 

In deze nieuwsbrief

  • 26/04/2024: Marco Marcelletti trio

  • Bespreking: UMAX (22/03)

  • Jaarlid worden?

Vrijdag 26 april 2024

Marco Marcelletti trio

Marco Marcelletti Trio is het trio onder leiding van de gelijknamige 23-jarige pianist en componist, gevormd door gerenommeerde Italiaanse muzikanten, wiens artistieke activiteit zich sinds vele jaren concentreert rond de stad Brussel.

Het project stelt originele composities voor met een hoog lyrisme en intensiteit, maar ook momenten van collectieve improvisatie, met een duidelijke esthetiek gebaseerd op een aandachtig onderzoek naar geluid, harmonische fijnheid en sterke melodieën.
En als de setlist het hoofdverhaal is, zal het de taak van de muzikanten zijn om de basis te leggen om te verrassen, zowel zichzelf (zij maken in zekere zin ook deel uit van het publiek) als het publiek zelf.

Marco Marcelletti: piano
Federico Stocchi: contrabas
Gionata Giardina: drums

Reserveer tickets
It’s Jazz, it’s Berg, it’s Bach, it’s UMAX!

Bespreking: UMAX (12/04)


Vandaag drie muzikanten uit NL waarvan we gastsolist Stefan Lievestro uit Rotterdam op bas en drummer Jean-Clair de Ruwe uit Den haag reeds kennen uit vroegere Jazzzolder locaties. Het is toch altijd opvallend met welke animo deze Nederlandse artiesten zich kunnen presenteren en dan vooral de pianist Edwin Berg uit Utrecht. Hij bespeelt met bravure niet alleen onze vleugelpiano maar ook op een met mondbuisje aangeblazen melodica. Umax staat dus voor Utrecht Musical AXperiments.  Ze spelen twee verschillende sets waarvan ik alleen de tweede heb gevolgd.

Ze beginnen met een heerlijke versie van “Hey Jude” van The Beatles dat we ook mogen meezingen. Heel mooi en apart is de versie van “les moulins de mon coeur” (windmills of your mind) van Michel Legrand met ietwat onhandig 1 hand op melodica en 1 hand aan de piano. Opvallend is het oogcontact van pianist met bassist. Wat kan Stefan heerlijk flamboyant soleren op de contrabas.  Hij werkte al met grootheden als  Philip Catherine, Freddie Hubbard en Pat Metheny en aardig wat in NL met Michiel Borstlap, Harmen Fraanje. Jesse Van Ruller en Jasper Blom… Ook heel leuk en groovy is zijn eigen werk ‘eenmaal andermaal’. Een jazz standaard zoals ‘the way you look tonight’ van Jerome Kern mag ook niet ontbreken en dit katapulteert ons naar de jaren ’30 met Fred Astaire.

We krijgen uiteraard ook een Bach prelude in C mineur: indrukwekkend pianospel en diep gebogen aan de piano.  Edwin Berg deelt de zaal in 3 delen en we zingen mee op een classic “Bye Bye Blackbird”: bom bom aaaah! Er werden aardig wat cd’s verkocht van Berg solo en ook van het fusionkwartet Gizmo.

(Michel P.)

Bigband Battle 2024

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni 2024 organiseert Daar Events vzw i.s.m. coproducenten GC 't Blikveld, Hnita Jazz Club, Jazzzolder Mechelen en programmapartner VLAMO de Bigband Battle 2024.


Na een succesvolle eerste editie in 2023 gaat het festival deze keer 'BIG' met maar liefst 9 bands. We ruilen de iconische site van de oude Meuropsite in Rijmenam deze keer in voor een andere legendarische cultuurtempel.


In het overdekt amfitheater van ’t Blikveld geven we 9 bigbands een uniek concertpodium. Daarnaast brengen enkele jazzcombo's de liefhebbers in de juiste sfeer in de theaterzaal, die wordt omgetoverd tot een gezellige jazzclub.


Voor meer informatie, klik op onderstaande affiche.

https://www.blikveld.be/bigbandbattle24

Jaarlid worden?

Kom je wel vaker naar de Jazzzolder en ken je ondertussen iedereen aan de inkom, de bar, de plaatjesdraaier en al de andere mooie mensen die deel uitmaken van de vrijwilligers die alles mogelijk maken? Dan kan het wel eens interessant zijn om officieel jaarlid te worden. Voor maar 180 euro krijg je een jaar lang toegang tot de 24 concerten die we doorheen het jaar organiseren. Alle nodige informatie vind je hieronder terug.

Lidgeld: 180 euro.  Geldig voor 12 maanden.  Reknr: BE49 7330 3396 3871  met vermelding "Jaarlid".

Ontdek concertaankondigingen en -verslagen op Facebook en geniet van livefragmenten op Youtube.


Op Jazzepoes, de site van huisfotograaf Winus, vind je ook aankondigingen, fotoreportages en slideshows over de optredens in de Jazzzolder.


Sponsors:

In het verleden was je ingeschreven op onze nieuwsbrief, of hebben we je contactgegevens ontvangen, om je op de hoogte te houden van onze jazzprogrammatie en gerelateerde activiteiten.


We gebruiken je emailadres uitsluitend voor het verzenden van nieuwsbrieven en mails van de Jazzzolder vzw, Jazzcontest of Jazzathome. Je gegevens worden niet doorgegeven aan derden.


Je kan je hier uitschrijven. Je gegevens worden dan onmiddellijk verwijderd uit ons adressenbestand.


De Jazzzolder vzw is niet verantwoordelijk voor foutieve informatie.

Info, contact en reacties:

de jazzzolder vzw: p.a. Pareipoelstraat 3, 2800 Mechelen. Tel: 00-32-497 02 93 61 jazzzolder@gmail.com - www.jazzzolder.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten