We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 6 mei 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - BRUZZ - Brussel 2024 kiest


Open deze in je webbrowser
Bruzz
4 mei 2024

In aanloop naar de verkiezingen van 9 juni focust BRUZZ zes weken lang in zes afleveringen op de grootste uitdagingen van Brussel. Deze week: de stenen.

Check de debatten met politici en experts over de thema’s online, op televisie en op radio. Of herlees alles rustig in deze nieuwsbrief.
 

Betaalbaar wonen staat onder druk

De Brusselse huurprijzen schoten de afgelopen jaren de hoogte in. Betaalbaar wonen is dan ook een hot topic voor de aankomende verkiezingen.
Lees meer

‘Alles staat in de steigers voor een huurprijsregulering’

De Brusselse huurmarkt kreunt onder de hoge prijzen. Twee recepten dienen zich aan om tot een oplossing te komen: meer woningen bouwen of meer ingrijpen op de vrije markt. Allebei komen ze met een reeks nadelen.

“Steden die de huurprijzen reguleren, merken een daling in het aanbod.”
Lees meer

Woonbeleid: PVDA zet de toon

Begin februari in het parlement, tijdens een actuadebat over de stijgende huurprijzen, voltrekt zich een scène die goed de politieke inzet samenvat van het Brusselse woonbeleid.

"De strijd om het woonbeleid in Brussel is er een tussen PS en PVDA, dat is duidelijk."
Lees de analyse

In debat: Karlien Dekens (N-VA) vs. Michel Dardenne (Team Fouad Ahidar)

Tot aan de verkiezingen op 9 juni organiseert BRUZZ telkens op donderdag en vrijdag een mini-debat tussen twee Brusselse politici. Vandaag: Karlien Dekens (N-VA) versus Michel Dardenne (Team Fouad Ahidar) over het woonbeleid in Brussel.
Bekijk het debat

In debat: Nele Vandenbempt (PVDA) vs. Franc Bogovic (Open VLD)

Dat het moeilijk is om nog een woning te kopen in Brussel, daar zijn Vandenbempt (PVDA) en Bogovic (Open VLD) het over eens. Maar over wat er dan moet gebeuren, verschillen zij grondig van mening.
Bekijk het debat

Brusselse jongeren over de stenen

Radiopresentator Gunnar nodigt elke week jongeren uit voor een panelgesprek, over hoe zij kijken naar de Brusselse politiek.

Emma (20), Marouane (19), Mette (17), Hamid (19) en Maria (24) debatteren over het verkiezingsthema van BRUZZ deze week: de stenen.
Beluister het panelgesprek

Nieuw: Podcast ‘De eerste stem’ volgt Brusselse jonge kiezers

‘De eerste stem’ is de nieuwe verkiezingspodcast van BRUZZ over jongeren die voor het eerst gaan stemmen.

Volg Ella (18), Romeo (18) en Saya (19) in de aanloop naar verkiezingsdag 9 juni.
Beluister de podcastaflevering

Trends in de campagne: artificiële intelligentie

Montage AI-gegenereerde beelden.
Elke week belichten we een van de trends die de campagnes kenmerken. Deze week: de opkomst van artificiële intelligentie.

AI doet zijn intrede bij politieke verkiezingscampampagnes: een onbekende maakte met AI een nepbeeld van Frans Timmermans aan een rijk gevulde tafel, Filip Dewinter verspreidde een gegenereerd beeld van een verpauperd Brussel in 2050.
Meer over de trend

Kieswijzer

Welke partij past het best bij jouw standpunten en waarden? BRUZZ legde de Nederlandstalige Brusselse partijen telkens vier stellingen voor over 9 thema's.

Ontdek de kieswijzer →

De kandidatenlijsten

Op wie kan je stemmen op 9 juni? We verzamelden alle partijen en alle kandidaten per verkiezingsniveau. Bij de Nederlandstalige kandidaten vind je bovendien een korte bio.

Bekijk de kandidatenlijsten→

Mis geen verkiezingsnieuws!

  • Schrijf je in voor onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief
  • Volg ons op Instagram en Facebook voor explainervideo's en ander verkiezingsnieuws
brusselkiest.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten