We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 6 mei 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen.be magazine - Progressieve media - vrijdag 3 mei 2024


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Odessa 2 mei 2014: tien jaar geleden begon de burgeroorlog in Oekraïne

Op 2 mei 2014 kwamen minstens 46 Russischtalige Oekraïners om in een vakbondsgebouw in de stad Odessa, nadat tegenbetogers hen verhinderden het brandende gebouw te verlaten. Het werd de start van het gewapend verzet tegen het nieuwe bewind in Kiev. De huidige Oekraïense regering weigert nog steeds de omstandigheden van deze slachtpartij te onderzoeken.

Lees verder

Vincent Scheltiens: "Bied mensen verbondenheid met alle linkse krachten samen tegen extreemrechts"

Historicus Vincent Scheltiens kent de geschiedenis van extreemrechts niet alleen uit de boeken, maar uit het leven van zijn ouders en grootouders tijdens en na de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939), die andere jaren '30. Zijn antwoord op extreemrechts: een gemeenschappelijke linkse 'concrete utopie' van verbondenheid.

Lees verder

Politieke beïnvloeding VRT is er altijd geweest, maar nooit zo verbeten als nu

Johan Depoortere en Walter Zinzen zijn twee oudgedienden van de openbare omroep BRT/VRT. Zij herkennen bepaalde aspecten van de hedendaagse politieke beïnvloeding, maar zien ook belangrijke verschillen: “De druk om te conformeren is onmiskenbaar veel groter geworden”. “Dit is niet alleen politiek, dit gaat over een wil tot commercialisering en privatisering van de openbare omroep.”

Lees verder

Miljardensteun aan Oekraïne verdwijnt in bodemloze oorlogsput

Er kwam veel politiek gesjacher aan te pas, maar uiteindelijk kreeg het Witte Huis zijn miljardensteunpakket voor Oekraïne, Israël en Taiwan gestemd in het Congres. Voor Oekraïne is er een bedrag van 61 miljard dollar voorzien, het grootste deel in de vorm van militaire steun. Net als vele andere observatoren stelt Ludo De Brabander van Vrede vzw dat die steun Oekraïne op geen enkele manier vooruithelpt.

Lees verder

Podcast Rebelle, VS criminaliseert thuislozen, Mumia Abu-Jamal voor Palestina en docu over kapitalisme

In deze aflevering van Tegendraads zowel lees-, luister- als kijkvoer, met een divers aanbod: de podcast van vrouwenvereniging Rebelle, aandacht voor politieke gevangenen en criminalisering van thuisloosheid in de VS, en als afsluiter een documentaire van ARTE over het Amerikaans kapitalisme.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Ieder van ons is verantwoordelijk voor het misbruik in de kerk

De parlementaire onderzoekscommissie Misbruik in de kerk heeft haar werkzaamheden beëindigd met 137 aanbevelingen. De voornaamste is dat een nieuwe commissie verder moet uitzoeken wat er fout ging bij het gerechtelijke onderzoek, de Operatie Kelk. De door de slachtoffers schriftelijk gevraagde hoorzitting van gewezen justitieminister Stefaan De Clerck (CD&V) en van de evenmin gehoorde procureur-generaal Johan Delmulle kunnen de volgende maal niet worden vergeten, volgens Walter De Smedt.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten