SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 9 juli 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe news - progressieve media - maandag 8 juli 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Links behaalt belangrijke overwinning in Franse verkiezingen

Vrij verrassend heeft links de verkiezingen gewonnen voor het Franse parlement. Tezelfdertijd boekte extreemrechts de grootste vooruitgang. Hoe de nieuwe regering er zal uitzien is een groot vraagteken.

Lees verder

Universiteiten claimen op te komen voor Joodse mensen, maar luisteren niet naar Joodse medewerkers

Docenten van Joodse afkomst roepen Nederlandse universiteiten op om hun banden met Israëlische kennisinstellingen te verbreken vanwege de Gaza-oorlog, en niet mee te gaan in het frame van antisemitisme.

Lees verder

Aasgierkapitalisme: een positieve en democratisch-socialistische uitweg

Grace Blakeley, een jonge Engelse auteur van 31 schreef een helder en sterk gedocumenteerd boek over de misdaden van het huidig economisch systeem. Ze bepleit een democratische uitweg, een ander referentiekader, dat van collectieve empowerment.

Lees verder

The Lancet: echte dodentol Gaza is 186.000, 8 procent van de bevolking

Volgens het medisch tijdschrift The Lancet is het cijfer van 37.936 vermoorde Gazanen (cijfer 19 juni 2024) een zeer zware onderschatting. Op basis van een brede set gegevens en vergelijking met gelijkaardige conflicten maakt de organisatie een conservatieve schatting van 186.000 doden.

Lees verder

Nieuwe Nederlandse regering: wie zijn die mensen?

De nieuwe Nederlandse regering is gevormd. Vijftien ministers en dertien staatssecretarissen uit vier partijen maken voortaan de dienst uit, op basis van een gemeenschappelijk programma – dat er in feite nog niet is. Wie zijn deze mensen? Hun concrete verleden zegt meer dan hun intentieverklaringen.

Lees verder

Studio ManiFiesta zoekt vrijwillige reporters

Studio ManiFiesta zoekt vrijwillige reporters die gepassioneerd zijn om mensen op het festival Manifiesta te interviewen. Ben jij onze nieuwe reporter ter plaatse?

Lees verder

Rabiaat antisemitische christelijke zionisten bestaan en ze zijn gevaarlijk

Het is gemakkelijk lacherig te doen over mensen in de VS die verhalen over het einde der tijden letterlijk geloven. Ook al zijn ze een kleine minderheid, ze hebben enorme invloed op de regering in Washington. Ze zijn tegelijk fanatiek antisemitisch én fanatiek zionistisch pro-Israël. Johan Depoortere: "Er gaapt een enorme kloof tussen de wil van de bevolking in het algemeen en een politieke klasse die zich laat leiden door een relatief kleine maar luidruchtige en invloedrijke minderheid voor wie steun aan Israël een door god gegeven opdracht is."

Lees verder

'De strijd voor vrede' wordt door ons gevoerd, niet door de NAVO of de EU

Professor internationale politiek aan de Universiteit Antwerpen Tom Sauer schreef 'De strijd voor vrede – en hoe we die kunnen winnen' in 2019, drie jaar voor de oorlog in Oekraïne, vier jaar voor de genocide in Gaza. Hij herschreef zijn tekst en voegde er nieuwe bedenkingen aan toe die dezer dagen zeer relevant klinken.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Kortemark opnieuw in beroep tegen PFAS-lozing bij Silvamo-stort

  In Kortemark vroeg Silvamo in 2022 een verlenging van haar stortvergunning aan. Silvamo is een categorie 2-stortplaats voor niet-gevaarlijk afval. In de hervergunning wordt de poort echter opengezet om er vervuilde PFAS-gronden te storten....

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten