SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 11 juli 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - woensdag 10 juli 2022

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Soedan: Artsen Zonder Grenzen stopt werking in Khartoem wegens doodsbedreigingen

Na meer dan een jaar van geweldige incidenten zowel binnen als buiten het Turkse ziekenhuis dat Artsen Zonder Grenzen (AZG) steunt in de Soedanese hoofdstad Khartoem, besloot de medische humanitaire organisatie om haar team te evacueren.

Lees verder

EU-tarieven tegen China: een script uit Washington

Door strafheffingen op te leggen aan de elektrische voertuigen van China volgt Brussel het voorbeeld van de VS. De EU saboteert de klimaatdoelstellingen en de economische belangen van de Europese bevolking om mee te lopen in de anti-Beijing kruistocht van Biden.

Lees verder

Rode Kruis: klimaatverandering slaat onevenredig hard toe in conflictlanden

Conflictlanden worden vaak onevenredig zwaar getroffen door de klimaatverandering, zegt het Internationale Rode Kruis. Tegen 2050 zullen 200 miljoen mensen hulp nodig hebben.

Lees verder

Helft van werknemers in zorg en welzijn heeft geen werkbare job

De Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) publiceert vandaag 10 juli een rapport over de werkbaarheid van de jobs in zorg en welzijn in Vlaanderen. “De cijfers zijn alarmerend voor een sector waar het water al sinds de coronacrisis aan de lippen staat”, aldus federaal secretaris voor de Vlaamse social-profit Evert Persoon.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Opmars van 'Alliance Fleuve Congo'

Als reactie op de corruptie en incompetentie van Congolese president Tshisekedi, richtte Corneille Nanga, ‘Alliance Fleuve Congo’ op, een politiek-militaire alliantie. 

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten