SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 10 juli 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - dinsdag 9 juli 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

75 jaar NAVO: weinig reden om te feesten

Een driedaagse jubileumtop begint op dinsdag 9 juli om de 75e verjaardag van de NAVO te vieren. Het feest zal behoorlijk pompeus zijn. Op het moment dat de wereldverhoudingen kantelen en het Westen vecht tegen zijn neergang, wil het opnieuw zijn macht tonen. Maar gespierde uitspraken en alle toeters en bellen zullen niet kunnen verhullen dat er ernstige meningsverschillen zijn.

Lees verder

Kan Masoud Pezeshkian, verandering brengen in Iran?

De nieuwe president, die zaterdag 6 juli met 54 procent van de stemmen werd verkozen, wil de relatie met het Westen verbeteren en de dwingelandij over vrouwen verzachten.

Lees verder

Vijay Prashad praat over Palestina en kantelende verhouding Noord-Zuid

Indiase auteur, historicus en journalist Vijay Prashad praat over de geopolitieke aardverschuivingen. Hij legt uit waarom de machtsverhoudingen tussen Noord en Zuid veranderen en waarom het Westen dat poogt te counteren met een nieuwe Koude Oorlogskoorts. Die verandering uit zich onder meer door de diepe kloof tussen Noord en Zuid over Palestina en over de kwestie van sancties tegen Rusland.

Lees verder

Recht op vreedzaam protest wordt systematisch ondermijnd in Europa

In heel Europa ligt het recht op vreedzaam betogen zwaar onder vuur. Vreedzame demonstranten worden steeds vaker gestigmatiseerd, gecriminaliseerd en hardhandig aangepakt. Staten leggen demonstranten ongerechtvaardigde en bestraffende beperkingen op en zetten steeds repressievere middelen in om afwijkende meningen de kop in te drukken.

Lees verder

Michael Powells ‘Peeping Tom’: Van ‘film maudit’ tot gerestaureerd meesterwerk

Deze filmzomer lokken ook ‘classics’ ons naar de zalen. Toen Michael Powells ‘Peeping Tom’, over een documentairemaker die zich ontpopt tot seriemoordenaar, in 1960 in première ging, riep dit meesterwerk extreme haatgevoelens op. De carrière van de Britse filmmaker kelderde. Martin Scorsese ijverde voor de rehabilitatie van Powell en ‘Peeping Tom’ verwierf het statuut cultklassieker. Dankzij een fraaie restauratie loopt dit staaltje verontrustende, visuele cinema opnieuw in de zalen.

Lees verder

De reis van migranten: woestijn twee keer dodelijker dan zee

Vluchtelingen en migranten doorstaan extreme vormen van geweld, mensenrechtenschendingen en uitbuiting, zowel op zee als tijdens hun reis over land. Dat staat in een nieuw rapport met de veelzeggende titel: 'Niemand maalt erom of je leeft of sterft'.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Mensen met handicap geven formateur Diependaele extra energie voor formatiegesprekken

Enkele mensen met een handicap hebben een grote symbolische energiereep overhandigd op het partijbureau van N-VA. Daarmee willen ze formateur Matthias Diependaele extra energie geven, zodat hij de kracht vindt om de rechten van mensen met een handicap op tafel te leggen.

Lees verder

Macron / Micron

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten