SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 13 juli 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe - Tegendraads Leesvoer uit andere media

 


View this email in your browser

Tegendraads Leesvoer uit andere media

Weer veel Tegendraads Kijkvoer in de selectie van dit zomerse weekend. We stoppen enkele weken met onze vaste rubriek maar zijn er half augustus weer. Venezuela, Assange, het VS-imperium, wat moet communistisch China in hemelsnaam met aandelenbeurzen en een filosofisch gesprek over Westers imperialisme en linkse intelligentsia die dat oké vinden.

Anya Parampil on Julian Assange’s Release & ‘Corporate Coup: Venezuela & The End of US Empire’

Anya Parampil is nog niet zo bekend als haar maten Aaron Maté, Max Blumenthal of Ben Norton. Ze is een onafhankelijke journaliste om zeker te volgen. In dit gesprek met collega-journalist Afshin Rattansi in zijn programma Going Underground praat zij over de komende verkiezingen in Venezuela en de pogingen van de VS om die te saboteren en over het belang van de vrijlating van Julian Assange.

Lawrence Wilkerson: The US Can’t Beat Russia Or China In A War

Ooit was hij de naaste medewerker van VS-minister van buitenlandse zaken Colin Powell, toen die in de VN-Veiligheidsraad de invasie van Irak aankondigde met de mythe van de massavernietigingswapens. Kolonel Lawrence Wilkerson noemt dat het dieptepunt van zijn carrière. Vandaag stelt hij vast dat zijn land voor de rest van de wereld een schurkenstaat is geworden, een imperium in verval dat alle fouten maakt die zijn val nog versnellen.

How can China be socialist if it has a stock market? Understanding the Chinese economy
Geopolitical Economy

Wat doet een communistische antikapitalistische dictatuur in hemelsnaam met eigen beurzen en aandelenmarkten? Ben Norton doorprikt de westerse leugens over de ware aarde van de Chinese economie. Klik op de tijdscodes in zijn video voor de vragen die hij beantwoordt. Zoals steeds een vaste waarde voor deze rubriek. 52 goed bestede minuten.

Imperialist Propaganda and the Ideology of the Western Left Intelligentsia

Je moet het met de opinies in dit gesprek niet altijd eens te zijn om de vele interessante opmerkingen te lezen die Frans-Amerikaans filosoof Gabriel Rockhill en Chinees academicus Zhao Dingqi maken over het fenomeen dat heel de wereld erkent voor wat het is, behalve het westen zelf: westers imperialisme. Ook dat deel van de Westerse linkse intelligentsia dat dit imperialisme blijft verdedigen nemen ze kritisch onder de loep.


 

Agenda


 
14 juli 2014
Big Jump voor springlevend water
Good Planet
Locatie: Verschillende locaties

24 juli tot 28 juli 2024
Gentse Feesten Debatten
Democratie 2000 & Trefpunt
Locatie: Sint-Baafsplein 17, Gent

7-8 september
Manifiesta
Manifiesta
Locatie: Wellingtonrenbaan, Oostende


 

Beste volgers van DeWereldMorgen.be


Ons (bijna) wekelijks Tegendraads Leesvoer kent veel bijval, reden genoeg om er mee door te gaan. Aarzel niet om ons suggesties van mogelijke interessante artikels uit andere onafhankelijke media te sturen – in alle talen. Deze kan je sturen naar redactie@dewereldmorgen.be met als onderwerp 'Tegendraads Leesvoer'.

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2024 GetBasic, All rights reserved.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten