SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 27 augustus 2024

WORLD WORLDWIDE AFRICA TANZANIA Ngorongoro-district - Avaaz Burgerbeweging - MASAI - Uitgewist!

 

Teken nu
Duizenden Inheemse Masai zijn van hun land verdreven om plaats te maken voor rijke toeristen -- en nu probeert de overheid de moedige achterblijvers te dwingen om te vertrekken door hun stemrecht te ontnemen. De president van Tanzania wil de internationale financiering niet verliezen en probeert dit stil te houden, maar wij kunnen het in de schijnwerpers zetten! Sluit je aan bij deze urgente internationale oproep om het stemrecht van de Masai terug te krijgen nu er belangrijke verkiezingen aankomen:
Teken nu
Beste vrienden,
Tanzania heeft zojuist het stemrecht van 100.000 Masai-burgers ontnomen omdat ze weigeren het land van hun voorouders te verlaten. De overheid heeft al duizenden Inheemse Masai met vuurwapens en traangas van hun land verdreven om plaats te maken voor safaritoerisme. Maar nu gaan ze nog een stap verder door de moedige Masai die weigeren uit het Ngorongoro-district te vertrekken hun stemrecht te ontnemen.

De Tanzaniaanse overheid probeert dit geheim te houden om te voorkomen dat prodemocratische financiers hun steun intrekken -- maar met een wereldwijde oproep van onze beweging kunnen we dit in de schijnwerpers plaatsen, financiers dwingen om een grens te trekken en de Masai helpen hun stemrecht terug te krijgen.

De volgende verkiezingen komen eraan -- teken dit nu:
De Masai hun stemrecht ontnemen is de laatste in een reeks onderdrukkende overheidsmaatregelen om de Masai-herders in Tanzania uit te sluiten, te verdringen en te verarmen.

Ze hebben zomaar 11 stembureaus verwijderd in het Ngorongoro-district, waar meer dan 100.000 Masai geregistreerd zijn! Er zal een grootschalig internationaal protest nodig zijn om de Tanzaniaanse overheid van koers te doen veranderen -- en dat is precies waar wij bij kunnen helpen.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat ze hun stemrecht terugkrijgen vóór de lokale verkiezingen in november. Laat je stem horen voor de Masai:
Onze gemeenschap heeft zich al vaker verzet tegen het uitwissen van de Masai. Samen hebben we ervoor gezorgd dat de stemmen van de Masai-oudsten te horen waren in de internationale pers, hebben we de lokale verzetsbeweging en onderzoek gefinancierd, en hebben we ons uitgesproken tegen de vloedgolf van discriminerend beleid van de Tanzaniaanse overheid. Laten we nu opnieuw samenkomen om een verschil te maken en de Masai steunen in hun strijd om te overleven.

Met hoop en vastberadenheid,

Liliana, Alice, Ine, Pascal, Nate, Antonia, Laura en de rest van het Avaaz-team

Avaaz is een internationale burgerbeweging van 70 miljoen mensen. Wij streven ernaar de inzichten en waarden van burgers te laten weerklinken in internationale besluitvorming ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in verschillende talen). Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld, ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 22 talen. Lees hier meer over de grootste campagnes van Avaaz, of volg ons op FacebookX of Instagram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten