SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 24 augustus 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen - Tegendraads Leesvoer uit andere media

 


View this email in your browser

Tegendraads Leesvoer uit andere media

Revolutie, geen hot item voor tv - tenzij ze succesvol onderdrukt wordt. De documentaire 'The Revolution will not be televised' van 2002 over Venezuela is nog steeds brandend actueel. De genocide in Gaza wordt de ondergang van de Israëllobby in de VS en uiteindelijk van het zionisme zelf. Ondertussen zakt de Israëlische economie in elkaar. Met 'vredesonderhandelingen' bedoelen de mainstream media het omgekeerde: 'verderzetting van de genocide'.

The Revelution Will Not Be Televised (2002 Venezuela Coup)

Terwijl de mainstream media zwelgen in desinformatie over Venezuela, gedrenkt in diepgeworteld anti-Latijns-Amerikaans racisme en wit westers suprematisme, toont deze documentaire hoe je Venezuela heel anders kan bekijken. Gemaakt in 2002 vlak na de mislukte staatsgreep van 48 uur (die volgens De Standaard twee maand zou hebben geduurd) en nog altijd brandend actueel.

Ilan Pappé: The Rise and Coming Fall of the Israel Lobby | The Chris Hedges Report

Voorlopig heeft de geterroriseerde bevolking van Gaza er niets aan, maar de ineenstorting van het zionistisch project van Israël is ingezet. In dit gesprek met onafhankelijk journalist Chris Hedges legt Joods-Israëlisch historicus Ilan Pappé uit hoe de openlijke promotie van de genocide in Gaza de onomkeerbare ondergang wordt van de Israëllobby in de VS – de machtigste bondgenoot van Israël – en uiteindelijk van het zionisme.

Gaza War, Lack of Palestinian Labor, drives Contraction of Israeli GDP, with 46K Business Shuttered
Informed Comment

Nog volledig onder de radar van de mainstream media, die exclusief focust op ‘het recht van Israël om zich te verdedigen’ door middel van een genocide op een weerloze bevolking, maar ondertussen zakt de economie in Israël in elkaar, met een negatieve groei van 0,4 procent, duizenden Israëli’s intern op de vlucht aan de grenzen met Gaza en Libanon, instorting van het toerisme, tienduizenden Israëli die naar het land van hun dubbele nationaliteit terugkeren, instorting handel door blokkade van de Rode Zee …

After Meeting With Blinken, Netanyahu Backs US Gaza Proposal That Includes His Demands

Telkens weer verklaart Hamas zich akkoord met elk voorstel van staakt-het-vuren, waarop Israël onmiddellijk antwoordt met nieuwe bijkomende eisen, met de nauwelijks verhulde bedoeling de onderhandelingen te saboteren. Hamas weigert die dan te aanvaarden. Dat wordt in de mainstream media vervolgens keer op keer vertaald als ‘Israël aanvaardt de voorwaarden voor onderhandelingen’ maar ‘Hamas weigert opnieuw te onderhandelen over een staakt-het-vuren’.


 

Agenda


 
25 augustus 2024
Solidariteitsactie voor Palestina op het Water
Gentse Coalitie voor Palestina
Locatie: Graslei en Korelei, Gent

Tijd: 15u - 17u

1 september 2024
IJzerbedevaart: Ongelijkheid ondermijnt de samenleving
Vzw Aan de IJzer
Locatie: IJzertorensite, Diksmuide

Tijd: 11u

7 - 8 september 2024
ManiFiesta
ManiFiesta
Locatie: Wellingtonrenbaan, Oostende


 

Beste volgers van DeWereldMorgen.be


Ons (bijna) wekelijks Tegendraads Leesvoer kent veel bijval, reden genoeg om er mee door te gaan. Aarzel niet om ons suggesties van mogelijke interessante artikels uit andere onafhankelijke media te sturen – in alle talen. Deze kan je sturen naar redactie@dewereldmorgen.be met als onderwerp 'Tegendraads Leesvoer'.

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2024 GetBasic, All rights reserved.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten