SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 27 augustus 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - dinsdag 27 augustus 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

De zwakte van progressieve Latijns-Amerikaanse regeringen in deze barre tijden

Omdat ze de verkiezingsresultaten in Venezuela niet wensen te accepteren, heeft de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), geleid door de VS, een resolutie aangenomen die het land in feite vraagt om zijn eigen verkiezingswetten te schenden.

Lees verder

De ‘supernota’ van Bart De Wever ontleed

DeWereldMorgen stelt de ‘supernota’ van Bart De Wever volledig ter beschikking van het publiek en geeft een analyse van wat ons de komende periode mogelijk te wachten staat.

Lees verder

De Democratische Partij bestaat om er zeker van te zijn dat goede mensen niets doen

Het inzicht dat het enkel nodig is goede mensen niets te laten doen om het kwade te laten triomferen, is door het imperium tot wapen gemaakt. Dus het vergroten van het bewustzijn dat de Democraten geen goede mensen zijn en geen goede dingen doen, draagt bij aan het onschadelijk maken van dat wapen.

Lees verder

Big Tech-monopolies koloniseren de wereld

Amerikaanse Big Tech-bedrijven zijn zoals de feodale landheren van Europa in de middeleeuwen. Deze monopolies in Silicon Valley bezitten de digitale grond waarop de wereldeconomie is gestoeld en vragen steeds hogere huren voor het gebruik van hun geprivatiseerde infrastructuur. Ben Norton legt uit hoe dat werkt.

Lees verder

Een goed migratiebeleid gaat uit van de realiteit

Een Afghaan heeft in Europa gemiddeld 80 procent kans op erkenning van zijn verzoek tot internationale bescherming. In Nederland is dat 88 procent, in Duitsland en Denemarken respectievelijk 93 en 94 procent. In België krijgt slechts 35 procent een positieve uitkomst. Het federaal migratiecentrum Myria maakt zich hier terecht zorgen om. Terugkeren naar Afghanistan is - dat erkent ook staatssecretaris De Moor - "erg moeilijk".

Lees verder

Kinderdromen verhinderd door ongelijkheid in het onderwijs

Kinderen uit gezinnen met een lagere socio-economische status botsen tegen onzichtbare barrières aan die hun leerprestaties en toekomstkansen beïnvloeden. Recent onderzoek toont aan dat deze kinderen vaak al op jonge leeftijd hun ambities bijstellen door gebrek aan voldoende ondersteuning en positieve rolmodellen. De nood aan buitenschoolse begeleiding is daarom groter dan ooit.

Lees verder

Ja zeggen, ja doen? Houdt België zich aan VN-Verdrag voor personen met handicap?

De Belgische en Vlaamse overheden kregen donderdag 22 augustus in Genève zes uur lang vragen van het VN-comité over de rechten van personen met een handicap. De dagen voorheen hebben belangenorganisaties gesproken met leden van het comité om hun kritische bemerkingen in te brengen. Volgens GRIP, de mensenrechtenorganisatie van en voor personen met een handicap, kon je dat goed merken aan de scherpe vragen voor de overheid.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Detentiehuizen wettelijk verankerd in België: “Er is nu geen weg meer terug”

VZW De Huizen is trots op de recente wettelijke verankering van detentiehuizen in België. Dit is een mijlpaal binnen het jarenlang lobbyen voor een duurzaam, humaan en zinvol penitentiair beleid. Onze visie op detentie, waarin kleinschaligheid, differentiatie en verankering in de buurt centraal staan, heeft nu een solide juridische basis. Dit betekent een belangrijke stap in de paradigmashift die we met VZW De Huizen trachten te bewerkstelligen.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten