SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 23 augustus 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - donderdag 23 augustus 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Naar een progressief blok als antwoord op de verkiezingsramp

In het licht van de opkomst van een rechts blok, lijkt de tijd rijp voor een coalitie die de belangen de werkende klasse centraal stelt. Dat stelt socioloog en voormalig professor aan de ULB Mateo Alaluf.

Lees verder

Grote bezorgdheid over het kunstwerkstatuut

Federale onderhandelingen: de beroepsfederaties en vakbonden die de werknemers in de kunstensectoren vertegenwoordigen zijn erg bezorgd over de plannen om het zogenaamde kunstwerkstatuut af te schaffen. We vrezen dat men de toegang tot cultuur voor het publiek zal bemoeilijken.

Lees verder

Milieuverenigingen vragen gedeeltelijke vernietiging van het Stikstofdecreet voor het Grondwettelijk Hof

De milieuverenigingen Dryade, Bond Beter Leefmilieu en Greenpeace trekken naar het Grondwettelijk Hof en vragen de gedeeltelijke vernietiging van het Stikstofdecreet. De Vlaamse regering verzuimde het decreet te baseren op de meest recente wetenschappelijke kennis. Het decreet hanteert achterhaalde cijfers en slaagt er niet in de overbelasting door stikstof voldoende snel weg te werken. Het stuwt de landbouwsector verder richting schaalvergroting, weg van een gezonde leefomgeving en een leefbaar inkomen voor de landbouwer.

Lees verder

Rechter fluit industriële lozer terug: Europa’s vuilste rivieren mogen niet vuiler

De Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigde zonet de lozingsvergunning voor Ineos Aromatics in Geel. Vandaag loost het bedrijf 1.000 keer meer kobalt in de Grote Nete dan wat gezond is volgens de milieunorm. De beslissing bevestigt onderstreept de ernst van de situatie: zolang onze waterlopen er zo slecht aan toe zijn, moet elk bedrijf dat schadelijke stoffen loost rekening houden met de Europese wetgeving, die al meer dan 24 jaar van kracht is.”‘Dit kan een kantelpunt worden voor het hele vergunningsbeleid,” zeggen Natuurpunt en BBL. “Het is een overwinning voor meer gezonde waterlopen en dus ook gezonde burgers.”

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Waarom de Chinese solidariteit met Palestina negeren?

De Chinese solidariteit met Palestina wordt door de mainstream media compleet genegeerd of verkeerd voorgesteld, maar ook pro-Palestijnse bewegingen blijken dat te doen en dat volgens Dirk Nimmegeers wijzen op een gebrek aan kennis van wat China in feite echt te bieden heeft. China negeren is het risico op een wereldoorlog vergroten.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten