SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 23 augustus 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - vrijdag 23 augustus 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Lieven Boeve neemt afscheid: "Lerarentekort, watervaleffect, vrije keuze blijven zware uitdagingen"

Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, gaf op 19 augustus de fakkel door aan zijn opvolger Bruno Vanobbergen. Hij sprak met ons over de uitdagingen sinds 1 augustus 2014, toen hij zijn taak begon. Het zijn nog steeds de uitdagingen vandaag: wat is de eigenheid van het vrije onderwijsnet, de katholieke dialoogschool als antwoord op de diversiteit, wat met het lerarentekort, het hoofddoekendebat, de eerste brede graad die er nooit is gekomen, het watervaleffect dat nog altijd niet is opgelost ...

Lees verder

Wel Jong 30 jaar: "Vandaag is bestaansrecht lgbtq+ identiteit opnieuw discussiepunt, daarmee gaan we veel jaren terug"

Wel Jong bestaat 30 jaar. In 1994 is de jongerenorganisatie opgericht door en voor lgbtq+ jongeren in Vlaanderen en Brussel. Een gelijkgesteld huwelijk en adoptie voor partners van hetzelfde geslacht waren toen nog ondenkbaar. Wat is er verbeterd voor lgbtq+ jongeren en waar moet nog keihard aan gewerkt worden? We vroegen het aan Sanderjan Cornelis, Algemeen Coördinator van Wel Jong.

Lees verder

Kamala Harris spreekt over vrijheid, maar legt Palestijnse stemmen het zwijgen op

Kamala Harris presenteert zichzelf als de verdediger van vrijheid en vooruitgang tegenover Trump die terug in de tijd wil. Ondertussen confronteert de groeiende beweging tegen de wapenleveringen aan Israël de Democratische Partij met de waarden die ze pretendeert te verdedigen.

Lees verder

Wist je dat? Wat de media verzwijgen over de verkiezingen in Venezuela

De voorbije presidentsverkiezingen in Venezuela waren een knap staaltje electorale oorlogsvoering, waarbij de media een grote rol speelden. In dit artikel zetten we aantal frappante zaken op een rij die de mainstream media hebben verzwegen.

Lees verder

Tien stellingen over hedendaags nieuw extreemrechts

Fascisme is volgens Indiaas-Amerikaans auteur Vijay Prashad een ontoereikende term, omdat het de intimiteit tussen de hedendaagse liberale en extreemrechtse krachten ontkent. Hij presenteert in deze analyse tien stellingen om de 'intieme omhelzing' tussen reëel liberalisme en extreemrechts en de opkomst van dit bijzonder type van extreemrechts te begrijpen.

Lees verder

Achter de Duitse raison d'état schuilt onvervalst antisemitisme

Sinds 7 oktober 2023 scharen de Duitse media zich haast allen achter de zogenaamde Duitse 'raison d'état': 'uit staatsbelang' zou Duitsland aan de zijde staan van Israël als Jodenstaat, in de vermeende strijd om zijn bestaan. Volgens de in Berlijn wonende Joods-Israëli Ido Arad zit in werkelijkheid onvervalst antisemitisme achter deze beweerde 'raison d'état'.

Lees verder

Revolutie, niet op uw tv. Israëllobby gedoemd, economie Israël stort in en Hamas 'weigert' te onderhandelen

Revolutie, geen hot item voor tv - tenzij ze succesvol onderdrukt wordt. De documentaire 'The Revolution will not be televised' van 2002 over Venezuela is nog steeds brandend actueel. De genocide in Gaza wordt de ondergang van de Israëllobby in de VS en uiteindelijk van het zionisme zelf. Ondertussen zakt de Israëlische economie in elkaar. Met 'vredesonderhandelingen' bedoelen de mainstream media het omgekeerde: 'verderzetting van de genocide'.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Wie wil besparen schrapt wat overbodig is

Is de zorg voor de gezondheid anders naargelang je Vlaming, Waal, Duitssprekende Belg of Brusselaar bent? De coronacrisis gaf een duidelijk antwoord. Negen excellenties liepen elkaar voor de voeten. Tel daar hun kabinetten en administratie bij en je krijgt stof te over om er een Belgenmop van te maken. Wat de meerwaarde van de Vlaamse regering is kan uit haar bijna halve eeuw geschiedenis worden opgemaakt: niet bijster veel...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten